Ştiri din Transilvania

Domeniul și locul natal al părintelui Arsenie Boca, scos la vânzare cu 3 milioane de euro!

Domeniul familiei părintelui Arsenie Boca a fost scos la vânzare pentru suma de 3 milioane de euro. Proprietatea are 8,5 hectare de terenuri, două căsuțe, o anexă și un foișor de vară.

Domeniul și locul natal al părintelui Arsenie Boca, scos la vânzare cu 3 milioane de euro! FOTO: Captură ecran Domeniul și locul natal al părintelui Arsenie Boca, scos la vânzare cu 3 milioane de euro! FOTO: Captură ecran

 

 


Domeniul familiei și locul natal al Părintelui Arsenie Boca a fost scos la vânzare. Proprietatea  face parte din patrimoniul cultural ortodox al României și are nevoie „un nou proprietar care să-i valorifice potențialul”, se arată în anunțul de vânzare

 


Domeniul familiei lui Arsenie Boca este localizat pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, județul Hunedoara, în munții Metaliferi, la o altitudine de 600-650 metri. Proprietatea are 8,5 hectare și conține teren intravilan de 1.600 mp, teren extravilan de 8,34 hectare, fânețe și teren arabil, precum și două căsuțe, o  anexă și un foișor de vară. Domeniul este un loc cu rezonanță spirituală, de un mare interes turistic pentru mii și sute de mii de pelerini români din toată țara, se mai arată în anunț.

Aici s-a născut, în 1910, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Tot aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sa, Creștina și tatăl său Iosif. Locul încă mai păstrează vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului. Ca semn de sfințenie a locului a fost construită și o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, un schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.


Proprietatea, scoasă la vânzare cu 3 milioane de euro

Domeniul a fost scos la vânzare inițial pentru suma de 4 milioane de euro, fiind redus ulterior la 3 milioane de euro. Agenția imobiliară subliniază însă potențialul de profit al locului.

„Mii de pelerini din toată țara se strâng în locurile unde a trăit și a murit Arsenie Boca, în curs de canonizare de către Biserica Română, mănăstirea de la Prislop, unde se află mormântul lui Arsenie Boca, fiind unul din locurile preferate de rugăciune și pelerinaj pentru credincioși. Domeniul familiei Boca poate deveni al doilea cel mai vizitat loc după mănăstirea de la Prislop, din circuitele turistice pentru pelerini, așadar nu ezitați să investiți într-un mic «paradis» turistic care vă poate aduce beneficii investiționale pe viață!”, se arată în anunț.

CITEȘTE ȘI:

Arhiepiscopia Alba Iulia denunță activitatea lui Cristian Pomohaci: „Face slujbe într-un garaj. Îndemnăm credincioșii să nu frecventeze acel locaș”

Ultimele Stiri
abonare newsletter