Ştiri din Transilvania

Prima zăpadă „a făcut prăpăd” în România. Pană de curent la Borsec, trafic îngreunat în Maramureș

Primele zăpezi au apărut în mai multe zone din țară și au produs deja primele efecte negative. Orașul Borsec a rămas parțial fără electricitate, în timp ce pe mai multe drumuri din Maramureș, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă.

Predeal, decembrie 2021. Inquam Photos / Alex Nicodim Predeal, decembrie 2021. Inquam Photos / Alex Nicodim

 

 


Oraşul Borsec a rămas parţial nealimentat cu energie electrică, duminică, în urma ninsorii căzute în zonă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

 


Potrivit sursei citate, au fost afectate opt posturi de tranformare şi o linie de medie tensiune, iar 229 de consumatori nu au energie electrică. Echipajele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor, mai precizează sursa citată.

În zonele înalte ale judeţului Harghita a nins sau a căzut lapoviţă, iar drumarii au acţionat cu 23 utilaje şi au răspândit 75 tone sare pe drumurile naţionale, fără să se înregistreze probleme deosebite.


Trafic în condiţii de iarnă în pasurile Gutâi şi Prislop

În pasurile montane Gutâi (900 metri altitudine) şi Prislop (1.400 metri altitudine) din Munţii Pietrosul Rodnei a nins şi se circulă în condiţii de iarnă, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

„A nins pe DN18, în Pasul Gutâi (din Munţii Gutâi), între km 21 şi km 29. Partea carosabilă este curată şi umedă. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu două utilaje şi au împrăştiat 16 tone de material antiderapant. Pe DN 18 în Pasul Prislop a căzut lapoviţă, între km 160 şi km 181. Partea carosabilă este curată şi umedă. Pe acest sector de drum s-a acţionat cu un utilaj şi s-au răspândit şase tone de material antiderapant”, a spus Dan Bucă.


Conform aceleiaşi surse, s-a acţionat preventiv şi pe DN 17C, respectiv DN 18, la Petrova, cu două utilaje şi şapte tone de material antiderapant.

„Pe celelalte sectoare de drumuri naţionale a plouat, iar carosabilul este curat şi umed”, a mai precizat Dan Bucă.


Și în stațiunile montane din județul Cluj a nins în weekend. Peisaje rupte din poveste și vreme numai bună de săniuș.

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de ninsori și ploi în toată țara! Ciclonul polar aduce primul episod serios de iarnă în România

abonare newsletter