Ştiri din Transilvania

Aer aparte, într-un decor melancolic de toamnă. Poeți din 15 țări se reunesc la Sibiu

În perioada 27-29 octombrie, sensibilitatea poetică a unui festival cu tradiție va da un aer aparte Sibiului.

În perioada 27-29 octombrie, sensibilitatea poetică a unui festival cu tradiție va da un aer aparte Sibiului/ FOTO: Poets in Transylvania/ Facebook În perioada 27-29 octombrie, sensibilitatea poetică a unui festival cu tradiție va da un aer aparte Sibiului/ FOTO: Poets in Transylvania/ Facebook

 

 


În perioada 27-29 octombrie, sensibilitatea poetică a unui festival cu tradiție va da un aer aparte Sibiului, într-un decor melancolic de toamnă. Este vorba de Festivalul Internațional de Poezie „Poets in Transylvania” care în acest an se află la cea de-a IX-a ediție, scrie mesageruldesibiu.ro.

 


Evenimentul reunește poeți din aproximativ 15 țări, confirmați deopotrivă prin receptare critică internațională, prin traduceri la edituri/reviste importante, prin participări la festivaluri internaționale relevante, precum și prin premii și distincții acordate de instituții cu credibilitate superlativă, cum ar fi Guggenheim sau National Endowment for the Arts.

Festivalul se deschide joi, 27 octombrie, la ora 18:00, în Aula Magna a Facultății de Litere și Arte cu prezentarea invitaților, lecturi & performance.


Acesta continuă vineri, 28 octombrie, la ora 11:00, în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, cu tradiționala masă rotundă cu tema Art and Social Action, dedicată în acest an centenarului PEN România (înființat în iulie 1922 de diplomatul Marcu Beza, cu patronajul simbolic al Reginei Maria).

Tot vineri, 28 octombrie, la ora 14:00 scriitorii participanți își vor inscripționa mesajul (ales la finalul discuției despre artă și acțiune socială) pe faimosul Zid / Ziar Vertical al lui Dan Perjovschi, un landmark internațional al intersecției dintre artă și activism civic.


Tot în cadrul festivalului, actorul și muzicianul Claudiu Fălămaș va susține un Concert Poetic, sâmbătă, 29 octombrie, ora 11.00 în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA.

 

CITEȘTE ȘI:

Premieră la FITS. Spectacol cu 200 de drone deasupra orașului Sibiu!

abonare newsletter