Sport

David Popovici s-a calificat în finala Campionatului Mondial la 100 de metri. A bătut un nou record

David Popovici s-a calificat în finala Campionatului Mondial în proba de 100 de metri.

David Popovici la Tokyo. FOTO: David Popovici Facebook David Popovici la Tokyo. FOTO: David Popovici Facebook

 

David Popovici a obținut calificarea în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial din Ungaria cu timpul de 47,13 secunde, un nou record mondial la juniori. 


Popovici a început greu cursa și a întors doar al 4-lea după prima lungime de bazin, dar finalul cursei a fost senzațional. Românul este la doar 22 de sutimi de recordul mondial la seniori deținut de Cesar Cielo din 2009.

Românul a avut cel mai bun timp din semifinale. Popovici este mare favorit la aurul mondial, după ce marele Caleb Dressel s-a retras înainte de semifinale.


David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Popovici a stabilit astfel un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

Finala este programată mâine de la ora 19:20.

CITEȘTE ȘI:

David Popovici a cucerit medalia de aur la 17 ani, la Campionatele Mondiale de natație! Performanță istorică pentru România

Înotătorii de performanță din Cluj-Napoca NU se pot antrena în oraș din luna martie:„Nu dați cu piciorul la 10 ani de muncă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter