Sport

„U” Cluj a câștigat în fața lui Dinamo, în turul barajului pentru Liga 1! Scor 2-0

Universitatea Cluj a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cluj Arena, în prima manşă a barajului pentru Liga I de fotbal.

„U” Cluj a câștigat în fața lui Dinamo, în turul barajului pentru Liga 1 / Foto: Facebook - FC Universitatea Cluj „U” Cluj a câștigat în fața lui Dinamo, în turul barajului pentru Liga 1 / Foto: Facebook - FC Universitatea Cluj

 

 


Universitatea, formaţie clasate pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, s-a impus prin golurile marcate de belgianul Martin Remacle (14) şi de moldoveanul Alexandru Boiciuc (83). 

 


Remacle a înscris după o ieşire greşită a portarului Mihai Eşanu, care a avut o intrare brutală la Dragoş Tescan, în afara careului, scăpând doar cu cartonaşul galben. Boiciuc a majorat diferenţa după o acţiune senzaţională a ex-dinamovistului Ioan Filip în banda stângă şi o centrare perfectă.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Clujenii au avut ocazii mari de gol prin Ely Fernandes (24), Boiciun (57), ambii singuri cu portarul, şi Tescan (34), al cărui şut din unghi a fost respins de portarul Eşanu.


Dinamo a avut două bare, prin Cosmin Matei (47) şi Christian Irobiso (80), dar ocazii bune au irosit şi Baltahzar Pierret (29), Gabriel Torje (45+3) şi Vlăduţ Morar (76).

Dinamo a primit al doilea gol într-un moment în care avea superioritate numerică, Ely Fernandes fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben (72). Primul avertisment l-a primit în min. 38, după o ciocnire cap în cap cu Baptiste Aloe, în urma căreia francezul a fost schimbat, iar pe al doilea l-a primit pentru o intrare tare la Cătălin Carp.


Manşa secundă se va juca la Bucureşti, pe 29 mai.

În celălalt baraj pentru Liga I, formaţia de ligă secundă Concordia Chiajna a învins-o pe Chindia Târgovişte cu 2-1.

AS FC Universitatea Cluj - FC Dinamo Bucureşti 2-0 (1-0), Cluj Arena - Cluj-Napoca
Au marcat: Martin Remacle (14), Alexandru Boiciuc (83).
Cartonaş roşu: Ely Fernandes (Universitatea Cluj, 72).
Arbitru: Cătălin Popa (Piteşti); arbitri asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş)
Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) - CCA, Andrei Simion (Bucureşti) - FRF

CITEȘTE ȘI:

Fanii lui „U” și Dinamo s-au întâlnit pe Piezișă în număr mare înaintea meciului tur. VIDEO

„U Cluj” – Dinamo, Chiajna - Chindia, meciurile tur ale barajului. Când se joacă partidele

abonare newsletter