Sport

Cea mai bună voleibalistă din România a ales o altă națională. Fata lui Virgi Căruțașu a obținut cetățenia turcă

Alexia Căruțașu, 18 ani, este cea mai bună voleibalistă din România la ora actuală, dar ea a anunțat că va juca pentru naționala Turciei.

Alexia Căruțașu a primit cetățenia turcă. Sursă foto: TRT Spor Alexia Căruțașu a primit cetățenia turcă. Sursă foto: TRT Spor

 

Alexia Căruțașu a fost senzația voleiului românesc în ultimii ani. Tânăra sportivă a fost remarcată de la o vârstă fragedă de Vakifbank Istanbul și a ales să se mute la formația turcă, după doar un sezon la senioare în România.


Alexia s-a adaptat perfect la Istanbul și a anunțat că își dorește să evolueze pentru naționala Turciei. Căruțașu a obținut astăzi naționalitatea turcă și din ianuarie 2024 poate să joace pentru reprezentativa „Semilunei”.

Căruțașu, dezamăgită de România

Echipa națională de volei a României a jucat în vară la Campionatul European organizat la Cluj-Napoca. Voleibalistele din țara noastră nu au reușit să treacă de faza grupelor, iar Căruțașu a avut cuvinte dure la adresa celor din Federația Română de Volei, dar și la adresa fostului antrenor Luciano Pedula.


„Chiar nu-mi mai face plăcere să vin la naționala României! Vreau să stau departe. Dacă ar fi strict după mine, nu aș mai veni. Dar poate exista pericolul unei suspendări, să mă cheme strânsă cu ușa, caz în care voi răspunde pozitiv, pentru că nu doresc să-mi periclitez cariera. Dar o voi face cu inima strânsă. Pe teren voi da însă totul pentru echipă. Repet însă, doar consrânsă de regulamente, pentru că eu îmi doresc să evoluez pentru naționala Turciei. Turcia devine, ușor, ușor, casa mea. În România mai revin doar pentru familie”, a declarat Alexia Căruțașu, pentru playsport.ro.

Alexia Căruțașu evoluează în acest moment la Galatasaray, echipă aflată pe locul 6 în acest sezon în Turcia.

CITEȘTE ȘI:

România, eliminată la Campionatul European de Volei feminin. Boc a fost șef de galerie

O voleibalistă, depistată cu COVID-19 la Campionatul European de la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter