Sport

Primele transferuri la „U“: Bornescu și Galamaz

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/23_ziua/08 bornescu u cluj.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />FC Universitatea Cluj a transferat deja doi jucători, portarul Mircea Bornescu și fundașul central George Galamaz.</p>

Finanțatorul Florian Walter este nemulțumit de parcursul echipei sale în ultimele etape și a adus întăriri pentru calificarea în cupele europene.

Deși Liga 1 a intrat în pauză abia de câteva zile, oficialii Universității s-au mișcat rapid pe piața transferurilor și au adus deja doi jucători noi la lotul pregătit de Ionuț Badea. Primul sosit în rândul „șepcilor roșii“ este fundașul central George Galamaz. Acesta este un produs al centrului de copii și juniori de la Sportul Studențesc, echipă la care a și jucat în primii ani ai carierei. A îmbrăcat tricourile celor trei mari cluburi bucureștene: Rapid (2003-04, 11 meciuri, un gol), Dinamo (2004-06, 41 de meciuri), Steaua (2010-11, 15 meciuri). A câștigat un titlu de campion în 2009 cu Unirea Urziceni, echipă la care a evoluat în perioada 2007-10 (118 meciuri, 10 goluri). Are și patru selecții la echipa națională, prima datând din 2009.

Mircea Bornescu (foto) este unul dintre cei mai buni portari din Liga 1. Noul apărător al buturilor „studenților“ a terminat junioratul la FC Național, iar apoi a jucat la echipele Unirea Alba Iulia, Extensiv Craiova, Universitatea Craiova, Rapid și Petrolul Ploiești.

Cei doi fotbaliști au fost aduși pentru a întări apărarea, punctul slab al Universității din acest sezon. Ambii jucători au semnat contracte până în vara anului 2014 și se vor prezenta în 11 ianuarie la reunirea lotului.

Machado cere scuze suporterilor

Atacantul Gabriel Machado își cere scuze suporterilor Universității Cluj prin intermediul site-ului oficial al clubului. Brazilianul a fost înjurat de câțiva spectatori, cărora le-a arătat semne obscene, în momentul în care a fost scos de pe teren de antrenorul Ionuț Badea, în timpul meciului de duminică cu CS Mioveni.

„Îmi cer scuze tuturor suporterilor pentru gestul meu de la ultimul meci de acasă, eram nervos pe jocul meu și nu trebuia să fac aşa ceva. Mă simt foarte prost și acum, pentru că Universitatea Cluj și fanii sunt în sufletul meu. La Cluj e a doua mea casă și sper să fiu înțeles și sprijinit ca și până acum. Iubesc Universitatea Cluj și fanii acestei echipe, cărora le doresc un Crăciun liniștit și pentru noi toți un An Nou cu multe rezultate bune“, spune Machado.

Chiar dacă și-a cerut scuze față de fani, Machado se află în relații reci cu conducerea Universității și ar putea fi cedat sub formă de împrumut la Steaua, unde este dorit de finanțatorul Gigi Becali.

abonare newsletter