Sport

Sistemul VAR ajunge în România! Care va fi primul meci la care se va utiliza tehnologia

Fotbalul românesc va beneficia de sistemul VAR începând cu Supercupa României.

Sistemul VAR ajunge în România! Care va fi primul meci la care se va utiliza tehnologia Sistemul VAR ajunge în România! Care va fi primul meci la care se va utiliza tehnologia

 

Antrenorii, jucătorii și conducătorii fotbalului românesc au ajuns la capătul răbdării în ultimii ani  din cauza greșelilor de arbitraj și au cerut cu insistență introducerea sistemului VAR în Liga 1. FRF și LPF au făcut toate demersurile și din vară vom avea sistemul implementat în Liga 1.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Marius Avram, fostul arbitru din Liga 1, a oferit toate detaliile despre sistemul VAR în România.


„Pot să spun că totul este pe parcursul normal, VAR-ul e ok. Toate obligațiile au fost respectate. S-a stabilit termen Supercupa României, acela o să fie primul meci la care o să avem VAR, iar din prima etapă a sezonului următor o să avem VAR la toate meciurile (n.r. din Liga 1). Este important că toată lumea va vedea ce se vede în cabina VAR, ce vede și arbitrul. Este clar că e un plus pentru orice campionat. Nu vor mai exista cele greșeli evidente, nu au cum să dispară total. Lucrurile peste care nu se mai poate trece nu vor mai exista. ”, a spus Marius Avram pentru ProSport.

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a fost unul dintre principalii contestatari ai arbitrajului românesc. „Bursucul” a cerut cu insistență introducerea sistemului VAR și în cele din urmă acest lucru se va întâmpla.

CITEȘTE ȘI:

Meme Stoica dă vina pe arbitraj și lipsa stadionului după titlul obținut de CFR Cluj: „Cu VAR luam titlul”

CFR Cluj, sătulă de arbitrajele lui Haţegan: „Ne-am săturat! Ne-a făcut varză”

abonare newsletter