Sport

Debut de vis pentru Ghionea

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/14_ziua/handbal.jpg" border="0" alt="Valentin Ghionea - U Transilvania" title="Ghionea a marcat de opt ori la debutul în tricoul alb-negru" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Valentin Ghionea, hanbalistul care s-a transferat joi la „U“ Transilvania, a fost golgheterul echipei la meciul de debut, cu opt reuşite.</p> <p>Elevii lui Ştefan Constantin au trecut sâmbătă de Ştiinţa Dedeman Bacău cu 26-23, la pauză 15-15.</p> <p>Echipa clujeană a aliniat o garnitură mult schimbată faţă de anul trecut, în principal din cauza accidentărilor suferite de cei care au fost titulari înainte de întreruperea campionatului. Ştefan Constantin i-a integrat însă foarte bine în echipă pe jucătorii nou veniţi iar aceştia au avut o contribuţie decisivă la victoria obţinută în faţa formaţiei băcăuane.</p>

„Alb-negrii“ au început bine meciul şi au avut la mijlocul primei reprize un avans de patru goluri. Băcăuanii au reuşit să revină însă spectaculos, iar scorul la pauză a fost egal, 15-15. Elevii lui Ştefan Constantin nu s-au regăsit nici după pauză, iar Ştiinţa a preluat pentru prima dată conducerea, 17-18. Din fericire, „studenţii“ clujeni s-au trezit la timp şi au reuşit să câştige primul meci din retur, după un joc foarte bun în ultimele 15 minute.

Ghionea, opt goluri

Valentin Ghionea, ultimul jucător transferat de „U“ Transilvania, a fost golgheterul echipei. Internaţionalul român care a mai evoluat la Minaur Baia Mare, Dinamo Bucureşti şi Pick Szeged a reuşit să înscrie de opt ori pentru „U“ Transilvania deşi se pregăteşte sub comanda lui Ştefan Constantin doar de joi şi nu a apucat să se cunoască prea bine cu noii săi colegi. Ghionea a fost de două ori golgheter al Ligii Naţionale (2004 şi 2007), iar în 2008 a fost desemnat „Handbalistul român al anului“. Pentru clujeni au mai marcat Lazăr 5 g, Bondar 4 g, Vujadinovic, Mocanu şi Busecan câte 3 g.


În celelalte meciuri ale etapei a 12-a s-au înregistrat următoarele rezultate: Bucovina Suceava -  Steaua Bucureşti 33-32, Dinamo Braşov – UCM Reşiţa 26-31, HC Odorhei – CSM Satu Mare 34-31şi Minaur Baia Mare – Poli Timişoara 34-21.

Următorul meci, la Reşiţa

„U“ Transilvania va juca mâine în deplasare la UCM Reşiţa, echipa de la au venit liberi de contract Predrag Vuiadinovic şi portarul Ionuţ Irimuş. Deşi se confruntă cu mari probleme financiare, formaţia din Banat a învins sâmbătă în deplasare la Dinamo Braşov, cu 31-26.


Înainte de confruntarea directă, „U“ Transilvania se află pe locul şase în clasamentul Ligii Naţionale, cu 16 puncte, la egalitate cu Pandurii Târgu Jiu şi Bucovina Suceava, echipele clasate pe locurile 4-5. UCM Reşiţa se află pe locul doi, cu 21 de puncte, unul mai puţin decât liderul HC Odorhei.

Meciul UCM Reşiţa – „U“ Transilvania Cluj se va disputa marţi, 15 februarie, de la ora 17, la Sala Sporturilor din Reşiţa.

abonare newsletter