Sport

Primăria Cluj-Napoca va finanța în continuare „U” Cluj: „Așteptăm sprijin și din partea privaților”

Primăria Cluj-Napoca va finanța cu „resursele financiare maxime” clubul Universitatea Cluj, dar Emil Boc așteaptă și oamenii de afaceri din oraș.

Primăria Cluj-Napoca va finanța în continuare „U” Cluj Primăria Cluj-Napoca va finanța în continuare „U” Cluj

 

 


Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că va finanța în continuare echipa de fotbal Universitatea Cluj. Edilul își dorește să vadă echipa în prima ligă și va face tot posibilul pentru acest lucru.

 


„Câtă vreme nu este în Liga 1, încă aștept rezultate mai bune. Evident, noi ne vom ridica la nivelul așteptărilor în ceea ce privește susținerea financiară. Pentru noi, Universitatea rămâne prioritatea sportului clujean și promovarea în prima ligă națională. Noi vom aloca resursele financiare maxime cu putință, permise de lege și de buget. Încercăm să ne atingem obiectivul stabilit.

Primarul Clujului a anunțat cine va fi președinte la „U” 

Emil Boc a anunțat că își dorește ca Radu Constantea să continue la Universitatea Cluj și să fie „președinte plin”. Constantea este în prezent doar interimar la „U” Cluj, fiind readus în toamna lui 2021 la echipă.


„Din punctul meu de vedere avem un președinte plin, de ce să fie interimar? Consider că este un om care se identifică cu acest club și cu sportul clujean. Uneori este prea modest, dar necesar pentru a păstra echilibrul. El se potrivește cel mai bine cu blazonul Universității și cu blazonul Clujului. Trebuie să îl sprijinim în continuare, atât de noi, cât și de mediul privat și îi rog pe toți să îl sprijine.”, a adăugat Boc.

Boc, dispus să renunțe la „U”

Edilul Clujului a adăugat că este dispus să renunțe la Universitatea Cluj, dar doar dacă se găsește un investitor privat serios.


„Dacă vom avea un investitor foarte serios, mâine aș ceda echipa unui privat, dar nu vrem să repetăm greșelile trecutului. Am avut odată un investitor și a dus echipa în faliment. Trebuie să ne asigurăm că următorul care vine respectă brandul Clujului. Până atunci, Primăria va avea grijă de echipă”, a spus Boc.

Universitatea Cluj a terminat anul 2021 pe locul trei în clasamentul din Liga a 2-a. Echipa antrenată de Lincar a acumulat 33 de puncte și este la 9 puncte distanță de Petrolul Ploiești și la 2 de FC Hermannstadt.


De curând, oficialii lui „U” Cluj au anunțat că au renunțat la 7 jucători și se pregătesc de noi transferuri în această pauză competițională. 

CITEȘTE ȘI:

Universitatea Cluj s-a despărțit de șapte jucători. Făceau parte din lotul condus de Erik Lincar

Andrei Cordoș, noul manager de la Universitatea Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter