Sport

102 ani de existență pentru Universitatea Cluj, aniversați în zi de derby

Clubul de fotbal Universitatea Cluj aniversează marţi împlinirea a 102 de existenţă. În aceeași zi are loc meciul cu CSA Steaua Bucureşti, ocazie pentru „U” de a-și recâștiga locul al doilea în clasament.

Universitatea Cluj aniversează 102 ani de existență. Universitatea Cluj aniversează 102 ani de existență.

„Pe 23 noiembrie 1919, presa clujeană venea cu următorul îndemn: «cu căldură patriotică la fieştecare tânăr universitar român să-şi ţină de o sfânta datorniţa de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universităţii»”, se arată într-un mesaj al clubului.

În palmaresul clubului Universitatea figurează o Cupă a României, câştigată în 1965, alte patru finale jucate, precum şi două clasări pe podiumul primei ligi de fotbal, locul al doilea în sezonul 1932-1933 şi locul al treilea în ediţia 1971-1972.


„În urmă cu 102 de ani, într-un oraş cuprins de entuziasmul şi optimismul spiritelor tinere, la iniţiativa doctorului Iuliu Haţieganu s-a născut un nou ideal. Din lupta perseverentă şi dârză a părinţilor simbolului, la Cluj, se scria prima filă din povestea Universităţii. Timpul şi-a pus amprenta cu războaie şi epoci întunecate, însă echipa «studenţilor» a crescut şi a înrădăcinat în inima oraşului de sub Feleac o idee ce se regăseşte în sufletele tuturor celor care se mândresc cu faptul că iubesc echipa a cărui simbol este vocala «U». Datorită vouă, acest spirit este mai viu ca oricând şi continuă să stârnească emoţie şi entuziasm. Este ziua ta, a celui care ai fost alături de Simbol în clipe de fericire, dar şi în momente de tristeţe. La mulţi ani, «U»”, a mai transmis clubul.

Universitatea Cluj are meci marţi, în ziua în care aniversează 102 ani de la existență, meci din etapa a 14-a a Ligii a II-a, în deplasare, cu CSA Steaua Bucureşti. Derby-ul se va disputa de la ora 17:00.


„U” ocupă în acest moment locul al treilea în clasament cu 30 de puncte și are șansa de a promova în Liga 1 dacă partida din această seară îi va aduce victoria, ajungând astfel înapoi pe locul al doilea în clasament.

Foto: Facebook/ FC Universitatea Cluj

CITEȘTE ȘI:

U Cluj o învinge pe Ripensia Timișoara în deplasare prin golurile lui Hofman și Haită

abonare newsletter