Sport

Povestea lui Osmar Olano, fanul din Columbia care urmărește toate meciurile lui CFR Cluj: „Vreau să imigrez în România pentru CFR”

Osmar Olano este unul dintre cei mai loiali fani ai lui CFR Cluj în ultimii ani și urmărește toate meciurile campioanei României.

Osmar Olano este un tânăr columbian îndrăgostit de CFR Cluj în ultimii ani. Băiatul face eforturi considerabile pentru a vedea meciurile favoriților și îl cunoaște deja perfect pe Dan Petrescu, despre care spune că este pic prea defensiv în anumite meciuri.

Monitorul de Cluj a vorbit cu Osmar pentru a afla de unde a plecat dragostea pentru CFR Cluj și ce planuri de viitor are.


Omar, am văzut că ești unul dintre cei mai activi fani ai lui CFR Cluj pe internet, de unde cunoști echipa?

Dragostea mea pentru echipă a început în  2018, când am început să studiez limba română și am întâlnit o persoană din orașul Cluj printr-o aplicație de comunicare, iar ea îmi vorbea despre oraș și despre tot ce ține de oraș. Într-o zi am întrebat dacă există o echipă de fotbal în oraș și mi-a spus despre  „U” și CFR Cluj,  moment în care am căutat câte un meci de la fiecare echipă. Mi-a plăcut mai mult cum au jucat cei de la CFR Cluj și așa m-am îndrăgostit de echipă.


Cum urmărești meciurile lui CFR Cluj? Știu că partidele din campionat sunt transmise doar de televiziuni românești

La început a fost foarte greu să urmăresc meciurile lui CFR Cluj, deoarece puteam doar să ascult pe Youtube. După mai mult timp, am descoperit câteva pagini și oameni care postează live pe Facebook, dar a fost greu și atunci pentru că nu găseam conexiuni stabile și se întrerupea.


Ulterior, de la începutul anului, am vorbit cu operatorul meu de cablu să beneficez de posturi românești. Mai mult, sunt abonat și la Digionline, acolo unde pot vedea majoritatea meciurilor de fotbal din România.

Meciurile tari pe care le joacă CFR Cluj în Europa sunt transmise și în America Latină cu comentator spaniol.


Ai avut șansa să vezi vreodată un meci pe stadion al CFR-ului?

Din păcate nu am avut ocazia să călătoresc în România, dar intenționez să fac acest lucru în 2 sau 3 ani, când resursele financiare îmi vor permite. Mi se pare o țară foarte frumoasă și unică în Europa.


Care este jucătorul tău preferat de la echipă ?

În acest moment îmi place foarte mult de Claudiu Petrila. El este tânăr și cu mult potențial și în opinia mea cel mai bun jucător din Liga 1 în acest moment. Petrila îmi amintește mult de Luis Diaz, jucătorul celor de la FC Porto.

Ce părere ai despre Dan Petrescu?

Știu că este un antrenor important în România. Cred că este un pic prea defensiv împotriva unor echipe unde nu este nevoie de o astfel de abordare. El prioritizează defensiva și lasă de multe ori jucătorii din ofensivă singuri și cu multe saricini defensive. Mi-ar plăcea să văd că încearcă să joace puțin mai spectaculos și să ofere șanse jucătorilor tineri din echipă.

Ce îți place cel mai mult la CFR Cluj?

Sunt două lucruri care îmi plac la CFR Cluj. Primul este unitatea care există între jucători și fani, iar acest lucru se întâmplă chiar dacă există culturi diferite în echipă. Ei se respectă între ei și îi respectă pe cei din jurul lor. Pentru mine este foarte important să văd această unitate, deoarece este vorba de o mare familie.  Al doilea lucru care îmi place este că pune orașul și regiunea într-o poziție foarte bună. Observ că de la București echipa nu primește sprijinul pe care îl merită cu adevărat, iar acest lucru înseamnă că oamenii susțin în general orașul și regiunea. E ceva similar cu ce  se întâmplă în Columbia cu Junior de Barranquilla.

Știi că la CFR Cluj a fost aproape să ajungă Frank Castaneda de la Sheriff Tiraspol? Ce părere ai despre el?

Unii oameni mi-au spus despre această posibilă mutare. Mi-ar plăcea să se întâmple la un moment dat, deoarece Castaneda este un jucător talentat care poate să contribuie în echipă în partea ofensivă. Are cifre bune, dar din păcate în Columbia nu este foarte cunoscut pentru că a jucat doar în Liga a 2-a.

Mi-ar plăcea să văd mai mulți jucători din America de Sud la CFR Cluj și în general în Liga 1. Cred că Liga 1 poate crește nivelul competitiv cu jucători buni și care nu costă foarte mult.

Cu ce te ocupi în Columbia? Ai vrea la un moment dat să te muți în România?

Sunt specializat în administrarea afacerilor, dar momentan sunt șomer. Planul meu de viitor este să pot imigra în România. Sper să reușesc acest lucru în 3-4 ani. România este o țară frumoasă și foarte specială cu oameni care vor să te ajute mereu. De când sunt fanul lui CFR Cluj am început să învăț și mai mult românește. În general, am început să mă îndrăgostesc de România. Mă simt mai mult trăind în România, decât în Columbia.

Osmar Olano este unul dintre cei mai fideli fani ai lui CFR Cluj, în ciuda faptului că trăiește la mii de kilometri distanță. Columbianul le mai susține pe Junior de Barranquilla și River Plate, dar marea dragoste rămâne CFR.

abonare newsletter