Sport

U-BT Cluj-Napoca dă în judecată Federația Română de Baschet

U-BT Cluj-Napoca a anunțat că va da în judecată Federația Română de Baschet împreună cu Giordan Watson și Patrick Richard.

Clubul ardelean a solicitat la Curtea de Apel Cluj anularea pucutului 14 al deciziei Consilului Director FRB din 21.09.2021, conform jurnaliștilor de la Baschet.ro.

Punctul 14 este cel prin care jucătorii naturalizați nu ar mai fi considerați români și nu pot fi utilizați în competiții ca baschetbaliști autohtoni.


„Se aproba cu majoritate de voturi ca in LNB, CR si SuperCupa Romaniei sa poata fi folosit maxim un jucator naturalizat pe foaia de joc, in conformitate cu regula FIBA”, se arată în decizia Consiliului Director.

Decizia celor de la U-BT Cluj a venit într-un mod oarecum firesc după în 2019 am avut un caz similar la Oradea. Formația bihoreană a mers la Consiliului Național de Combatere a Discriminării pentru ca același Giordan Watson și Kris Richard să poată evolua din postura de jucători români.


CNCD a hotărât atunci că decizia FRB a fost una abuzivă, iar jucătorii au fost discriminați motiv pentru care regulamentul a fost modificat.

abonare newsletter