Sport

Derby-ul „U” Cluj – Unirea Dej se joacă pe Cluj Arena

Universitatea Cluj revine pe Cluj Arena la meciul cu Unirea Dej, programat pe 23 octombrie, după ce echipa a jucat la Oradea și Bistrița.

Fanii lui „U” Cuj se bucură de revenirea favoriților pe teren popriu la următorul meci disputat pe teren propriu. Echipa antrenată de Erik Lincar se va bucura din nou de avantajul propriului teren și beneficiază de un gazon nou.

Universitatea Cluj revine pe Cluj Arena după mai bine de două luni în care a jucat la Oradea și la Bistrița. Echipa antrenată de Lincar a evoluat ultima dată pe arena principală pe data 12 august, atunci când s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Unirea Constanța.


Gazonul și pista de atletism, distruse pe Cluj Arena

Gazonul de pe Cluj Arena a fost distrus în momentul în care s-au făcut pregătirile pentru festivalul UNTOLD, dar între timp a fost înlocuit.

Astfel, gazonul a fost schimbat în totalitate cu unul similar, indicat de forul administrativ județean, având următoarele specificații: grosime de 5 cm, Iolium perenne 100%, densitate 95-98%, înălțimea firului 2,5 cm. Noul gazon a costat 150.000 de euro și a durat aproximativ 2 săptămâni montarea lui.


Din păcate, pista de atletism de pe Cluj Arena nu a fost schimbată, în ciuda faptului că arată deplorabil după ce mai multe utilije grele au lucrat pentru realizarea scenei la Untold.

Reamintim că festivalul UNTOLD a achitat Consiliului Județean Cluj un tarif de închiriere de 605.833,33 lei plus TVA pentru stadion și și-a asumat să repare stricăciunile care apar la Cluj Arena în urma organizării festivalului.


„U” Cluj – Unirea Dej, primul meci pe noul gazon

Unirea Dej sărbătorește în acest an 100 de ani de existență,  iar fanii micuței echipe clujene au motive de bucurie. Dejul este în acest moment pe locul 10 în Liga a 2-a și se poate lăuda cu două victorii în fața celor de la Universitatea Cluj.

Trupa din Dej a câștigat cu 4-1 și 2-0 meciurile amicale cu Universitatea Cluj din vară.  Cele două rezultate au produs multă nemulțumire în tabăra celor de la „U”, iar Ovidiu Blag a fost nevoit să plece din cadrul clubului din cauza presiunii.


Universitatea Cluj e pe locul 4 în Liga 2, cu 21 de puncte. A ajuns la trei victorii la rând în campionat, fiind de remarcat faptul că nu a primit nici gol în acest interval. Înaintea partidei cu Unirea Slobozia, le-a mai învins pe Dacia Unirea Brăila, scor 3-0, și pe Viitorul Pandurii, scor 1-0.

Etapa următoare programează o deplasare pentru Universitatea Cluj, la Timișoara, cu Ripensia.

abonare newsletter