Sport

Handbaliştii clujeni s-au întărit pentru retur

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/11_ziua/handbal.jpg" border="0" alt="Mocanu, Vuiadinovic şi Irimuş, alături de Ştefan Constantin" title="Mocanu, Vuiadinovic şi Irimuş, alături de Ştefan Constantin" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa de handbal masculin „U“ Transilvania a transferat trei jucători pentru a suplini lipsa celor şase accidentaţi.</p> <p>Confruntată cu o criză de efectiv din cauza numeroaselor accidentări, „U“ Transilvania a fost nevoită să transfere câţiva hanbalişti pentru a avea şanse la un loc în cupele europene sezonul viitor.</p> <p>Antrenorul handbaliştilor, Ştefan Constantin, îşi făcea griji în urmă cu două săptămâni că va fi nevoit să folosească mai mulţi juniori pentru a suplini lipsa jucătorilor accidentaţi, dar acum şi-a luat o piatră de pe inimă şi a declarat că este foarte mulţumit de cele trei achiziţii.</p>

„Cei trei nou-veniţi sunt jucători buni, mă bucur că au venit la echipa noastră, ne aduc un plus de valoare şi profesionalism. Sunt foarte mulţumit de aceste transferuri, cred că în acest moment avem şanse mai mari să ne atingem obiectivele, de a participa în cupele europene şi o clasare pe locurile 4-5 în campionat. Avem în lot handbalişti cu personalitate, dar sper că va ieşi în evidenţă jocul colectiv al echipei“, a declarat Ştefan Constantin, antrenorul “U” Transilvania.

Jucători de naţională

Doi dintre jucătorii transferaţi, Ionuţ Irimuş (24 de ani) şi Predrag Vuiadinovic (28 de ani) au venit de la UCM Reşiţa, echipă care se confruntă cu o criză financiară şi care nu le-a mai putut achita salariile. Irimuş evoluează pe postul de portar, fiind chemat în câteva rânduri şi la echipa naţională, în timp ce sârbul Vuiadinovici evoluează pe postul de extremă stânga. Cei doi au semnat un contract valabil până la finalul sezonului. Al treilea jucător transferat este Marius Mocanu, acesta fiind împrumutat de la campioana HCM Constanţa, Mocanu urmând să joace la Cluj până la vară. Noul pivot al „alb-negrilor“ are 24 de ani şi a mai jucat la CSM Medgidia. „Am venit aici pentru că este o echipă tânără, cu un antrenor tânăr şi cu perspective bune. Sper să ne calificăm într-o cupă europeană, iar dacă batem Bacăul în primul meci, o să avem şanse să terminăm chiar pe locul 4“, a declarat portarul Irimuş. Vuiadinovic, sârbul care joacă extremă stânga, speră să nu mai apară şi alte accidentări, iar echipa să-şi îndeplinească obiectivul. „Echipa noastră a avut ghinion, sper să nu mai apară şi alte accidentări şi să ne îndeplinim obiectivul. Trebuie să jucăm în echipă şi să facem performanţă”, a spus Vuiadinovic.


Mocanu vrea sala plină

Marius Mocanu, pivotul împrumutat de la HCM Constanţa, a auzit de atmosfera senzaţională creată de suporterii Universităţii la meciurile de baschet şi a declarat că îşi doreşte ca fanii să vină şi la meciurile de handbal ale băieţilor. „Sper să ne mobilizăm, să jucăm bine şi să ne calificăm în cupele europene. Primul meci cu Bacău va fi foarte greu, trebuie să ne concentrăm. Am auzit că la baschet sala este plină şi atmosfera este foarte frumoasă. Mi-ar plăcea ca şi la meciurile noastre să vină multă lume“, a spus Mocanu. Meciul dintre „U“ Transilvania şi Ştiinţa Dedeman Bacău, din cadrul etapei a 12-a a Ligii Naţionale, se va disputa sâmbătă, de la ora 18 la Sala Sporturilor „Horia Demian“. Preţul unui bilet este de numai cinci lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter