Sport

Sălciua Trail Run, un nou concurs de alergare marca Club Sportiv Atletic Cluj

Sălciua Trail Run este o nouă competiție de alergare trail marca Club Sportiv Atletic Cluj, similar cu #StartSmida2021.

Sălciua Trail Run este o „soră” mai tânără pentru START Smida, dar unică în felul ei. Va fi un weekend complet: natură, alergare și experiențe de neuitat

Sălciua este situată pe valea Arieșului, în inima Munților Apuseni, într-un cadru natural unic, traseele îți vor oferi experiențe diverse, vei alerga prin rezervații naturale, prin zone de dealuri și pășuni, prin zonele cascadelor și peșterilor unice.


Curse pentru adulți și copii:

Crosul Liliecilor – 15 km – Sâmbătă, 10 Iulie 2021, start ora 11:00
Family and Young Run – 5 km – Sâmbătă, 10 Iulie 2021, start 17:00
Kids Run – 400-800 m – Sâmbătă, 10 Iulie 2021, start 17:15
Cursa Zmeilor – 28 km – Duminică, 11 Iulie 2021, start 09:30

Aici aveți traseele cursei Sălciua Trail Run, 10-11 iulie 2021

Desfășurarea probelor: Pe perioada concursului și la START nu este obligatorie masca.
Se va păstra distanță de 2 m, se va pleca în grupuri de câte 10 alergători, iar cronometrarea se face ținând cont de timpul înregistrat între Start și Sosire.


Sfaturi înainte de concurs

- odihnește-te și mănâncă bine în zilele premergătoare cursei
- fă-ți o minimă strategie de cursă. Ia în calcul punctele tale forte, dar și pe cele mai slabe, specificul cursei alese (diferență de nivel, distanță etc.). Calculează-ți resursele fizice interne (pe care tu ți le cunoști cel mai bine) și cele externe de care ai nevoie (hidratare, mâncare). PS: Nu e recomandat să schimbi meniul tău obișnuit înaintea cursei! Stomacul poate avea dificultăți în a se adapta rapid la un altfel de „input”.
- asigură-te că ai un echipament rezistent la drumuri accidentate, la soare, la vânt și la eventuale intemperii ce pot apărea firesc, vara, în zonele montane. E de preferat să utilizezi încălțăminte pe care ai „rodat”-o deja măcar puțin și știi că e confortabilă.
- leagă-ți bine șireturile, dozează-ți efortul în funcție de cum știi că reziști, zâmbește și fă din cursa asta una care la final, odată cu medalia primită, să îți ofere bucurie, satisfacție, un sentiment de împlinire și de „mission acomplished”.

Evenimentul nu ar fi putut fi posibil fără susținerea grupului austriac HIRSCH Servo, cel mai mare producător de polistiren expandat (EPS), deținător a peste 30 de unități de producție, dintre care 4 în România. Filiala locală a grupului, HIRSCH Porozell Romania, fiind fidelă principiilor sale de susteabilitate în comunitate, susține cea mai sănătoasă activitate outdoor, alergarea montană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter