Sport

Încă un duel european pentru baschetbalişti

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/29_ziua/08 elan mobi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT, campioana României, va juca în această seară în deplasare cu Elan Chalon, într-un meci din cadrul EuroChallenge Cup.</p>

Cu moralul ridicat după două victorii importante, clujenii dau din nou piept cu francezii care i-au învins la limită în meciul tur.

„U“ Mobitelco BT va juca în această seară un nou meci în EuroChallenge Cup. Clujenii evoluează din nou în deplasare, acesta fiind cel de al patrulea meci din cadrul grupei E a competiţiei europene. În meciul tur, disputat la Sala Sporturilor „Horia Demian“, francezii s-au impus cu 85-81, după un meci spectaculos, în care campionii României au fost aproape de a se impune. Aceştia au fost apoi depăşiţi destul de clar în deplasare de Antwerp Giants, 63-87, dar au reuşit să învingă pe Enisey Krasnoyarsk, chiar pe terenul acesteia, cu 81-73. După victoria din Rusia, campionii au defilat şi în campionat, unde au trecut pe teren propriu de Poli Iaşi cu scorul de 121-44! Elan Chalon, adversara din această seară a „alb-negrilor“ s-a impus şi ea în ultimul meci din campionat, 86-82 în faţa formaţiei Paris Levallois.

Ţenter e mândru de băieţi

Marcel Ţenter, tehnicianul baschetbaliştilor clujeni, a declarat că este foarte mândru de elevii săi, care au jucat bine şi au dat dovadă de spirit de echipă în ultimele două partide jucate (cu Enisey şi Politehnica Iaşi). „Noi trebuie să fim concentraţi pe următorul meci. Sunt foarte mândru de băieţi, au arătat spirit de echipă“, a spus antrenorul campionilor.

Meciul dintre Elan Chalon şi „U“ Mobitelco BT Cluj-Napoca se va disputa în această seară, de la ora 21.30, în Sala „Le Colisée “ din localitatea Chalon-sur-Saône. După acest meci, clujenii vor mai avea de jucat două meciuri în cadrul grupei E a EuroChallenge Cup, ambele acasă, cu Antwerp Giants (6 decembrie) şi Enisey Krasnoyarsk (13 decembrie).  În cazul în care se vor califica mai departe, clujenii vor juca într-o altă grupă de patru echipe, iar dacă vor trece şi de aceasta, vor juca sferturile competiţiei, în sistem knock-out. Dacă vor trece şi de sferturi, vor juca în final-four.


EuroChallenge Cup

Grupa E, clasament     V/Î     P

1. Antwerp Giants        2/1    5
2. Elan Chalon            2/1    5
3. BC Enidey K.           1/2    4
4. „U“ Mobitelco BT     1/2    4

Ultimele Stiri
abonare newsletter