Sport

U-BT este noua campioană a României la baschet

U-BT devine campioana României la baschet, după victoria obținută în finala cu CSM Oradea, scor 86-67.

 

 


U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea au jucat duminică ultimul meci al finalei Ligii Naționale de baschet masculin.

 


Clujenii au pornit excelent în meci și au condus cu 12-0, de unde Oradea s-a repliat treptat, ajungând să fie condusă la doar două posesii la finalul primului sfert, 21-16. Situația pe tabelă s-a egalat în unele momente, dar tot U-BT a ridicat nivelul când era nevoie, ținându-se permanent în față și Stipanovic a stabilit scorul pauzei, 38-35.

Asemenea jocurilor precedente din această finală, sfertul trei a decis învingătoarea. U-BT s-a dezlănțuit în acest parțial, pe care l-a câștigat cu 28-11, grație și evoluției excelente a lituanianului Donatas Tarolis.


Campioni pentru prima dată din 2017

Sărbătoarea a început în tribune deja înaintea sfertului final, clujenii jucând doar pentru fani în ultimele 10 minute. În cele din urmă s-a terminat 86-67, U-BT conducând și cu +28 la un moment dat, băieții lui Mihai Silvășan fiind noii campioni ai României, pentru prima dată din 2017 încoace.

Donatas Tarolis a fost declarat omul partidei, extrema de forță terminând cu 24 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, cu 4/4 din spatele arcului de cerc. În double digits au terminat și Stipanovic (13 puncte), Richard (12 puncte) respectiv Edwards (11 puncte).


Ambele echipe au câștigat până acum două meciuri în finala Ligii Naționale de baschet masculin. Meciul s-a jucat pe BT Arena din Cluj-Napoca, cea mai mare sală din România, cu peste 7.000 de locuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter