Sport

Măsuri NOI la evenimentele sportive: toalete curățate după fluierul de start al reprizei a 2-a

Se aplică măsuri noi la evenimentele sportive, după ce un nou regulament a fost aprobat. Cum se va face accesul spectatorilor și cum se vor desfășura evenimentele?

 

 


Regulamentul privind accesul spectatorilor la evenimente sportive, din 15 iunie, a fost aprobat și a intrat în vigoare de joi, 17 iunie, odată cu noi măsuri.

 


Băuturile răcoritoare de la meciuri vor fi servite fără dop, iar toaletele trebuie curățate înainte de venirea spectatorilor și după fluierul de start al reprizei a 2-a. 

Măsuri noi la evenimente sportive:

- Personalul de securitate/auxiliar/de întreținere/de curățenie va purta obligatoriu masca de protecție pe întreaga durată a prezenței acestuia în interiorul arenei sportive și va folosi periodic dezinfectant pentru mâini. Organizatorul are obligația de a asigura prezența tuturor categoriilor de personal în număr suficient de mare pentru a putea asigura respectarea deplină a reglementărilor în vigoare.


- În zonele unde se pot forma aglomerații (de exemplu punctele de comercializare a băuturilor răcoritoare sau toaletele) vor exista marcaje vizibile, care să permită menținerea distanței de siguranță de 1,5 metri între persoanele care se așază la coadă.

- Se pot organiza puncte de vânzare a produselor alimentare ambalate și a băuturilor răcoritoare, cu condiția ca acestea să fie comercializate în sticle de plastic de maximum 0,5 l fără dop sau pahare de hârtie/plastic. Operatorul chioșcurilor va monta pentru fiecare punct de vânzare folosit cel puțin un dispenser cu gel dezinfectant care va fi folosit de către clienți.


- Organizatorul se va asigura că fiecare toaletă este dotată cu un număr suficient de dispensere de săpun lichid și gel dezinfectant, prosoape de hârtie de unică folosință, hârtie igienică.

- Organizatorul va curăța și va dezinfecta toaletele înainte de accesul suporterilor în stadion și după fluierul de start al reprizei a 2-a, folosind un număr suficient de personal calificat. În perioada dintre cele două momente exprimate anterior se golesc coșurile de gunoi și personalul dedicat se va asigura de completarea materialelor necesare (săpun lichid și gel dezinfectant, prosoape de hârtie de unică folosință, hârtie igienică).


- Organizatorul evenimentului sportiv are obligația de a marca în mod corespunzător spațiile unde spectatorii se pot așeza, astfel încât să se poată respecta o distanță minimă de siguranță între oricare două persoane, în funcție de gradul de ocupare a tribunelor permis prin legislația în vigoare.

- Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. Spectatorii vor avea obligația de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta.

- Accesul în arenă este permis doar cu genți mai mici sau egale cu dimensiunea de 30 x 21 cm. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.

Mai multe detalii despre accesul spectatorilor la evenimente sportive aici.

CITEȘTE ȘI:

Doi jucători de la CFR Cluj, salvați de Șumudică! Alți patru au plecat din Gruia

 

Patru sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo concurează în weekend la Cluj

 

abonare newsletter