Sport

Colegiul arbitrilor recunoaște că s-a greșit la ultima fază a meciului CSM Oradea – U-BT Cluj

U-BT Cluj a pierdut cu 75-71 meciul trei al finalei din Liga Națională de baschet masculin, dar finalul a fost extrem de controversat după un capac incorect al lui Watson.

 

 


U-BT Cluj-Napoca a avut șansa să egaleze la 73 cu doar câteva secunde înainte de final, dar Marquesee Wright a fost blocat pe un contraatac de Giordan Watson. Jucătorul celor de la CSM Oradea a ajuns însă prea târziu la fază și a pus capacul după ce mingea a atins panoul. În mod normal, U-BT Cluj-Napoca ar fi trebuit să primească două puncte și să egaleze scorul.

CCAB a transmis un comunicat prin care a recunoscut că arbitrii partidei CSM Oradea – U-BT Cluj-Napoca au greșit la ulfima fază.


„Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet a luat act de situația apărută după meciul 3 al finalei LNBM, disputat marți seara, între CSM CSU Oradea si U-BT Cluj Napoca, când oficialii clujeni au depus, în termen regulamentar, o contestație cu privire la arbitrajul din acest joc. În mod special, cu referire la faza desfășurată cu 10 secunde înainte de finalul meciului, când în mod eronat, nu a fost sancționată intervenția neregulamentară  la minge la acțiunea de aruncare a jucătorului echipei oaspete, Marquis Wright, la scorul de 73-71 în favoarea echipei gazdă.

A fost o situație extrem de dificilă, însă judecată greșit de către arbitrii responsabili, situație care a influențat scorul partidei, dar nu a viciat rezultatul final, tinând cont că mai erau 10 secunde din timpul regulamentar de joc.”, au transmis oficialii CCAB.

Ultimele Stiri
abonare newsletter