Sport

U-BT Cluj joacă cu titlul pe masă la Oradea. Bihorenii vor juca cu SALA PLINĂ

U-Banca Transilvania Cluj joacă marți, de la ora 20:00, cu CSM Oradea în meciul 3 al finalei Liga Națională de Baschet.

 

 


Echipa antrenată de Mihai Silvășan s-a impus în ambele meciuri disputate până acum și poate încheia seria marți seară. U-BT Cluj a făcut spectacol în ambele meciuri din această serie și a câștigat la o diferență de 11 puncte, respectiv 23 de puncte.

Clujenii au avut mari probleme de-a lungul anilor pe terenul celor de la Oradea. U-BT a pierdut ultimele șase meciuri pe terenul bihorenilor, iar ultimul succes datează din 2018.


Elevii lui Silvășan nu vor avea de înfruntat o atmosferă ostilă la Oradea, deoarece meciurile 3 și 4 se vor juca cu sala plină. Oficialii bihoreni au ales posibilitatea de a permite accesul în sală exclusiv persoanelor vaccinate.

„Pe baza discuțiilor cu reprezentanții acestora, respectiv în conformitate cu actualele normative am avut de ales între a permite accesul la 25% din capacitatea sălii cu participarea persoanelor vaccinate, dar și pe bază de test, respectiv 100% din capacitatea sălii, însă condiționat de faptul că este permis accesul exclusiv al persoanelor adulte vaccinate.


Nu am luat o decizie pe care am dorit-o ci am ales una dintre variantele pe care le aveam la dispoziție și care este legală. Considerăm că am făcut maximul posibil în condițiile date, oferind posibilitatea unui număr mai mare de spectatori în tribune. Clubul nostru a optat pentru varianta a 2-a, cea cu capacitate maximă, în condițiile descrise de actul normativ în vigoare. Scopul nostru este de a respecta fanii și de a-i avea în deplină siguranță alături de echipa lor favorită”, a declarat Șerban Sere, oficialul celor de la Oradea.

Aproximativ 2.500 de spectatori vor intra în Sala „Antonio Alexe” din Oradea dacă se vor vinde toate biletele.


„Suntem încrezători. Sperăm să terminăm seria încă din meciul 3. Suntem o echipă mult mai unită în acest moment și cred că asta ne-a ajutat foarte mult. Am avut emoții când au revenit fanii în sală. O să fie un meci greu la Oradea, dar sperăm să fie totul în regulă. Trebuie să fim atenți în apărare, deoarece acolo cred că de acolo pleacă cheia succesului. M-au motivat mult colegii și a fost pentru prima dată când am arătat cu adevărat ce pot”, a prefațat meciul tânărul Ștefan Grasu.

Mihai Silvășan speră că echipa lui nu va trece din nou prin emoția unui meci decisiv și se va impune în unul din următoarele două jocuri de la Oradea.


„Am avut o zi pauză și am avut un singur antrenament până duminică seară. Băieții au părut concentrați și am insistat mult să nu cumva să ne relaxăm.  Am câștigat două meciuri, dar de fapt nu avem nimic acontat. E foarte greu să joci în sala de la Oradea când au publicul lângă ei. Noi trebuie să trecem și peste aceste lucruri. Evident, va fi mult mai greu de câștgat acolo. Cred că avem un avantaj moral prin cele două victorii și sper eu să profităm și să aducem titlul. Repet, vom avea un meci foarte greu. Vom vedea la Oradea dacă am învățat ceva din experiența seriei cu CSO Voluntari. Cu siguranță ei nu vor ceda”, a spus Silvășan înainte de meciul de la Oradea.

abonare newsletter