Sport

Doi dintr-o lovitură! „U” Cluj și-a prezentat primele transferuri

Universitatea Cluj a început pregătirile pentru sezonul 2021/2022 și a prezentat oficial primele două transferuri

 


Cristian Balgiu și Albert Voinea sunt primii doi jucători transferați de Universitatea Cluj pentru sezonul următor. Cei doi jucători au fost prezentați oficial joi, pe Cluj Arena, și au misiunea să o ducă pe formația de pe malul Someșului în prima ligă în sezonul viitor.

 

Cine este Albert Voinea? Golgheterul sezonului 2019/2020


Vârful de atac originar din Urdari a crescut la Centrul de Copii și Juniori de la Pandurii Târgu Jiu, echipă pentru care a debutat în Liga 1 la vârsta de 18 ani. A înscris primul gol la seniori împotriva Gloriei Bistrița, formație la care a ajuns la începutul sezonului 2011/2012. A jucat în 11 meciuri pentru bistrițeni și a înscris patru goluri. După ce a fost transferat de Universitatea Craiova, unde a fost utilizat în 10 meciuri și a avut două reușite, a mai trecut pe la Metalul Reșița, Unirea Târlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea și CSM Deva.

La începutul stagiunii 2019/2020, Albert Voinea a semnat cu formația din liga secundă Ripensia Timișoara. În jumătate de an, a înscris 10 goluri în 21 de meciuri pentru bănățeni. În pauza de iarnă a trecut în tabăra celor de la Turris Turnu Măgurele, unde și-a continuat ascensiunea. A luptat până în ultima etapă pentru promovare alături de echipa din Teleorman. A încheiat sezonul cu 14 goluri în cont, cucerind titlul de golgheter al ligii secunde.


 Începând cu a doua parte a ediției de campionat recent încheiate, noul vârf al Universității a jucat pentru UTA Arad, echipă ce a încheiat pe locul opt în Liga 1.

Cristian Balgiu, un mijlocaș care dă multă siguranță

Crescut în academia Concordiei Chiajna, mijlocașul central Cristian Balgiu a avut primul contact cu fotbalul la nivel de seniori tot la clubul ilfovean. A debutat în Liga 1 pe 15 martie 2013, într-un meci pe care echipa sa l-a disputat în compania celor de la Astra Giurgiu. În pauza competițională din sezonul 2016/2017, jucătorul bucureștean a semnat cu ASA Târgu Mureș, unde a bifat nouă prezențe. În următorul an a evoluat sub culorile celor de la Academica Clinceni. S-a întors în Liga 1 la Daco-Getica București, echipă la care a strâns 11 meciuri.


A promovat alături de Turris Turnu Măgurele în Liga a II-a, iar de la începutul sezonului 2019/2020 a devenit om de bază la Gloria Buzău. A fost titular incontestabil pe poziția sa pentru formația din „Crâng”. În cei doi ani petrecuți la Gloria, el a bifat 41 de jocuri, reușind să înscrie două goluri și să ofere patru pase decisive.

Ultimele Stiri
abonare newsletter