Sport

MÂNDRIA ARDEALULUI! CFR scrie istorie și aduce titlul a 4-a oară consecutiv în Gruia

CFR Cluj a câștigat al patrulea titlu consecutiv de campioană în Liga 1 după succesul cu 1-0 pe terenul lui FC Botoșani, în etapa a 9-a din play-off.

 

 

Autogolul lui Țigănașu din minutul 53 a trimis titlul pentru a 7-a oară în istorie în vitrina lui CFR Cluj.


Duelul dintre CFR Cluj și FC Botoșani a început cu câteva ore înainte de primul fluier al lui Sebastian Colțescu. Ambele echipe au fost motivate de conducere cu prime impresionante pentru fotbalul românesc.

Cu doar o oră înainte de meciul decisiv, în presa națională s-a zvonit că Jonathan Rodriguez, mijlocaș la FC Botoșani, a semnat cu CFR Cluj. Jucătorul gazdelor nu a mai fost inclus în lot de Marius Croitoru, deși a fost un om cheie tot sezonul.


Meciul de la Botoșani a început într-un ritm alert, fiind ocazii la ambele porți în debutul jocului. Cea mai mare ocazie din primele 30 de minute i-a aparținut lui Cristi Manea, cel care a șutat superb de la 30 de metri, însă Pap a respins senzațional.

Alexandru Țigănașu, un alt fundaș, avea să replice la poarta lui Arlauskis. Fotbalistul celor de la Botoșani l-a surprins pe portarul lituanin cu un șut la colțul scurt care s-a oprit în bară. Ultima mare ocazie din prima repriză i-a aparținu lui Adrian Păun. Mijlocașul lui CFR Cluj a tras puțin pe lângă poarta adversă  de la 16 metri.


Repriza secundă a început perfect pentru CFR Cluj.  Cirprian Deac a centrat dintr-un corner, Burcă a lovit mingea cu capul care s-a dus în poartă după devierea lui Alexandru Țigănașu.

CFR Cluj a fost stăpâna absolută până la finalul meciului, singurele ocazii consemnate fiind la poarta lui Pap.  Costache a fost blocat excelent de portarul lui Botoșani în minutul 68, în timp ce Deac a tras peste dintr-o poziție ideală.


Al Mawas a fost la un pas să dea lovitura în prelungiri, fiind blocat fabulos de Giedrius Arlauskis. Lituanianul a închis perfect unghiul și nu i-a dat nicio șansă atacantului.

CFR Cluj, campioana provinciei

Prin titlul obținut marți seara, CFR Cluj a ajuns la 7 succese în Liga 1 și este echipa din provincie cu cele mai multe campionate câștigate. UTA Arad a dominat acest clasament ani la rând și a avut titulatura de campioană a provinciei.


CFR Cluj mai are nevoie de două titluri consecutive pentru a egala performanța reușită de Steaua în perioada 1993-1998, atunci când „roș-albaștri” au câștigat șase campionate la rând. „Feroviarii” au toate șansele să egaleze această performanță în următorii doi ani.

Meciul de la Botoșani i-a adus primul titlu din carieră lui Edi Iordănescu.

Au evoluat echipele:

FC Botoșani: Pap – Țigănașu, Șeroni (62 Târcoveanu), Chindriș (82 Țârșa), Braun – Caia (4 Meleke), Florescu (82 Patache),  Papa – Al Mawas, Ongenda, Askovski (63 Fili)

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Burcă, Vinicius, Camora – Sigurjonsson (76 Hoban), Bordeianu, Gîdea (4 Păun, 85 Pereira) – Deac (Chipciu 85), Debelujh (Rondon 85), Costache

abonare newsletter