Sport

CFR Cluj, deplasare ușoară la Clinceni: „Avem nevoie de cele trei puncte”

CFR Cluj joacă mâine, de la ora 17:00, împotriva celor de la Academica Clinceni în etapa a 6-a din play-off Ligii 1.

 

 


Cele două formații încep returul play-off-ului din Liga 1, ceea ce înseamnă că ne mai despart doar 5 etape de finalul sezonului 2020/2021. „Feroviarii” au 42 de puncte în clasamentul din play-off după remiza, 1-1, cu FCSB în runda precedentă. Andrei Burcă a adus egalarea în minutele de prelungiri pentru trupa lui Iordănescu Jr și visează la un nou titlu.

 


Academica Clinceni a obținut primele puncte în play-off abia în etapa precedentă. Ilfovenii au învins-o cu 1-0 pe Universitatea Craiova și s-au apropiat la doar trei puncte de FC Botoșani. Elevii pregătiți de Ilie Poenaru au fost acuzați indirect că fac jocurile celor de la FCSB.

Edi Iordănescu a prefațat meciul cu Academica Cliceni în cadrul conferinței de presă organizată miercuri după-amiază.


„Jocurile sunt din ce în ce mai dificile. Miza obiectivului și faptul că punctele se reduc pun multă presiune. Academica Clinceni nu are un obiectiv la fel de mare ca noi și ați văzut ce meci bun au făcut cu Universitatea Craiova. Ne așteptăm la un meci foarte greu. De când sunt eu aici i-am învins de fiecare dată, însă acest lucru nu ne avantajează cu nimic. E clar că avem nevoie de cele trei puncte” – A declarat Edi Iordănescu înaintea meciului de la Clinceni.

Antrenorul campioanei României a vorbit și despre egalul cu FCSB, un rezultat extrem de important în economia luptei pentru titlu în Liga 1.


„Nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost starea de spirit a echipei dacă pierdeam meciul cu FCSB. Am  fost aproape de acest lucru, chiar dacă nu meritam. Plec de la ideea că așteptările sunt mari și toată lumea vrea spectacol de la fotbalul românesc. Consumul de energie este unul imens, la fel și consumul mental. Suntem trei echipe care ne batem la titlu și este o miză financiară uriașă. Echipele sunt epuizate și este greu să arate și latura estetică, cum mulți și-ar dori”, a declarat Edi Iordănescu după ce derbyul FCSB – CFR Cluj a fost una mai mult de luptă, decât de fotbal.

Academica Clinceni nu a reușit niciodată să obțină puncte în meciurile cu CFR Cluj. Ilfovenii au pierdut toate jocurile de la promovarea în Liga 1 și vor avea o misiune infernală joi după-amiaza.


Ultimele meciuri directe Academica Clinceni – CFR Cluj

- CFR Cluj – Academica Clinceni 3-0 (2021 – Liga 1)
- CFR Cluj – Academica Clinceni 3-1 (2021 – Liga 1)
- Academica Clinceni – CFR Cluj 1-2 (2020  - Liga 1)
- CFR Cluj – Academica Clinceni 3-0 (2019 – Liga 1)
- Academica Clinceni – CFR Cluj 1-4 (2019 – Liga 1)

 Cum ar putea arăta echipele la jocul de la Clinceni:

Academica (4-2-3-1): Ureche – Achim, Gardoș, Patriche, Dobrescu – Cebotaru, Bautista – Popa, Rusescu, Cordea – Chuncukov

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Gîdea, Bordeianu, Sigurjonsson – Costache, Rondon, Deac

Ultimele Stiri
abonare newsletter