Sport

„U” Cluj, furată în derby-ul de la retrogradare cu Mioveni: „Vom face memoriu. Începem să deranjăm”

Universitatea Cluj a ratat o șansă uriașă de a ieși din zona locurilor retrogradabile după ce a pierdut 29-26 cu CS Mioveni.

 

 


Handbalistele clujene au fost învinse cu 29-26 în de CS Mioveni, într-o partidă din etapa a 17-a în Liga Florilor. Elevele antrenate de Sebastian Micola au avut parte însă de un arbitraj caraghios și sub orice critică pentru nivelul handbalului românesc.

 


Georgiana Doană și Ana Maria Gociu au făcut praf meciul dintre Universitatea Cluj și CS Mioveni. Cele două arbitre au greșit flagrant în favoarea trupei din Mioveni și au trecut cu vederea țineri, faulturi dure și goluri marcate după abatere de pași, toate în favoarea echipei din Mioveni.

„Exact de ce ne-am temut nu am scăpat. Am avut parte de un arbitraj absolut penibil. Vom înainta un memoriu pentru ce s-a întâmplat astăzi pe teren pentru că a depășit orice limită. Am început să deranjăm de câteva etape bune. Suntem programați ciudat și vom juca de Paști, înainte de Înivere de la ora 19:00. Următorul turneu este programat la Cluj-Napoca, dar noi am fost trimiși să jucăm la Turda, un lucru fără precedent deoarece toate echipele au jucat în propria sală când au organizat un turneu. Am obținut 2 victorii la care nu se aștepta nimeni și s-au gândit că pe teren pornind cu șanse egale nu poate câștiga Mioveni. Fetele sunt montate, bine pregătite, dar astăzi am fost furați”, a tunat Sergiu Cacoveanu, directorul sportiv al clubului după meci, într-un interviu acordat pentru Monitorul de Cluj.


Pentru Univesitatea Cluj au evoluat în meciul cu Mioveni: Țăgean, Ion – Necula 7, Lazăr 6, Ilie 4, Chintoan 4, Cordoș 3, Nicolae 1, Vizuete 1, Dumitrașcu, Bărbos, Masna, Lupașcu. Antrenor: Sebastian Micola.

Universitate Cluj este pe locul 13 în clasament, primul care duce direct în Liga a 2-a. Ardelencele sunt la cinci puncte distanță de SCM Craiova, prima echipă care ocupă un loc de baraj în acest moment.


„Fiecare meci pentru noi este ca o finală și nu mai există meci ușor sau greu. Jucăm fiecare meci la victorie și vom vedea la final unde ne situăm. Bugetul nu este deloc consistent, clubul face tot posibilul pentru a performa și vom lupta până când răsare soarele pe strada noastră. Handbalul românesc este mai mult o competiție între Primării și Consilii Județene și din păcate la Cluj handbalul nu este o prioritate pentru autorități și nici pentru oamenii potenți financiari. Sunt mulțumit de ce au reușit fetele, dacă ne gândim la diferențele de buget. Noi am bătut Bistrița pentru prima dată după 5 ani, am învins Craiova, echipă care are jucătoare de echipa națională, iar de egalul cu CSM București pot spune că este un rezultat de neuitat. Vom lupta până la finalul sezonului pentru că nu avem nimic de pierdut. Încă putem realiza lucruri frumoase”, a mai spus directorul Universității Cluj.

Din păcate, handbalul clujean primește foarte puțini bani din partea autorităților locale și nu mai poate concura cu echipele din Liga Florilor. Bistrița a anunțat deja că din sezonul viitor echipa va fi preluată de antrenorul Kim Rasmussen, fost câștigător de Liga Campionilor cu CSM București. Rapid a adus cele mai importante handbaliste din naționala Spaniei, iar Dunărea Brăila s-a înțeles cu mai multe brazilience care au câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial.


Oficialii Universității Cluj speră însă că lucrurile se vor regla și la Cluj vom avea din nou o echipă precum în vremurile bune.

„Sunt multe fete bune care au un caracter adevărat la această echipă. Vom încerca să o scoatem la capăt în acest sezon și după vedem ce se întâmplă. Eu mă voi lupta pentru această echipă, deoarece este visul meu să facem o trupă puternică pentru acest oraș, deoarece este casa mea și mă doare că nu putem mai mult în acest moment. Cine a văzut meciurile, știe cât de mult luptă echipa pentru fiecare punct, dar e greu să te bați cu bugete de 4-5 ori mai mari. Banii nu joacă, dar când întâlnim echipe cu o bancă lungă e greu să ținem pasul 60 de minute.”, a mai spus Cacoveanu.

Pentru Universitatea urmează meciul cu Gloria Buzău, programat pe 29 aprilie, în timp ce pe 1 mai urmează jocul cu Activ Ploiești, unul teribil de imporant pentru salvarea de la retrogradare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter