Sport

Calcule înainte de ultima etapă pentru „U” Cluj. Cum pot să prindă „studenții” play-off-ul în Liga a 2-a

Universitatea Cluj luptă pentru accederea în play-off-ul Ligii a 2-a și are șanse minime înainte de ultima etapă.

 

 


Echipa antrenată de Costel Enache are nevoie de o victorie cu Petrolul Ploiești în ultima rundă, dar și de câteva rezultate favorabile. Universitatea Cluj începe ultima etapă pe locul 10 și are nevoie de o serie de rezultate avantajoase pentru a intra în top 6. „Studenții” au  adunat în cele 18 meciuri jucate 29 de puncte, unul mai puțin față de Metaloglobus București, ultima echipă aflată pe un loc de play-off.

În cazul în care Universitatea câștigă duminică, de la ora 15:00, meciul cu Petrolul Ploiești, clujenii pot emite pretenții pentru clasarea în Top 6. Dacă „U” nu o bate pe Petrolul, totul este compromis și echipa va lupta pentru a rămâne în liga secundă.


De ce rezultate are nevoie „U” Cluj pentru a intra în play-off

Metaloglobus – Rapid este un meci care poate scoate din calcul două echipe din lupta pentru play-off. Universitatea le poate întrece pe ambele echipe în cazul unui egal între echipele bucureștene. Dacă una dintre cele două formații se impune, automat va termina în fața Universității.

CS Mioveni și Csikszereda Miercurea Ciuc au două meciuri extrem de ușoare și au șane mari să intre în play-off. Mioveni joacă pe teren propriu cu penultima clasată Aerostar Bacău, iar Csikszereda cu CSM Slatina, ocupanta locului 18. Ideal pentru Universitatea ar fi ca niciuna dintre cele două contracandidate să nu obțină cele trei puncte în partidele menționate.


Un alt meci important pentru Universitatea Cluj este cel dintre Dunărea Călărași și ACS Viitorul Tg. Jiu. Indiferent de scorul înregistrat la acest meci, trupa clujeană va trece peste una dintre cele două echipe, deoarece este avantajată de scorurile directe.

Universitatea Cluj mai poate să o depășească în clasament pentru U Craiova 1948, în cazul în care liderul pierde cu Reșita.


Universitatea Cluj nu poate să depășească sub nicio formă ASU Poli Timișoara și Farul Constanța, deoarece ambele echipe stau mai bine la meciurile directe.

„Șepcile Roșii” au nevoie de victorie cu Petrolul Ploiești și cel puțin trei rezultate favorabile. Cel mai simplu scenariu ar fi ca Miercurea Ciuc și Mioveni să nu câștige, iar Rapid – Metaloglobus să se încheie la egalitate. Astfel, elevii lui Enache vor fi în play-off indiferent de ce vor face restul echipelor.


Cum arată clasamentul din Liga 2 - Casetă

*primele șase se califică în play-off.

1. U Craiova 1948 (28-15 golaveraj) 32 puncte

2. ACS Viitorul Târgu Jiu (31-25) 32

3. Farul Constanța (24-18) 32

4. ASU Poli Timișoara (18-12) 32

5. Dunărea Călărași (23-21) 31

6. Metaloglobus (23-11) 30

7. CS Mioveni (18-10) 30

8. Rapid București (29-26) 30

9. Csikszereda Miercurea Ciuc (22-15) 29

10. Universitatea Cluj (19-17) 29

11. Petrolul Ploiești (28-15) 28 etc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter