Sport

„U” Cluj s-a făcut de râs la Recea! Fotbaliștii lui Enache nu au avut o nicio ocazie de gol

Universitatea Cluj a pierdut cu 1-0, pe terenul celor de la Comuna Recea, în etapa cu numărul 18 din Liga a 2-a.

 

 


Unicul gol înscris de Recea a venit în minutul 54 și i-a aparținut lui Marius Coman, fostul atacant de la Universitatea. Fostul vârf a transformat de la punctul cu var o lovitură de la 11 metri acordată foarte ușor de Mihai Amorăriței, centralul partidei. Arbitrul din Câmpina a acordat penalty la o fază în care Taub l-a atins pe Alin Fica în suprafața de pedeapsă.

Meciul de la Recea s-a desfășurat pe un gazon sub orice critică, iar fazele de gol au lipsit cu desăvârșire din acest motiv. Primul moment important al jocului a avut loc în minutul 15, atunci când Universitatea a solicitat o lovitură de la 11 metri la un henț comis de Oiță, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Fundașul gazdelor a intervenit greșit la o centrare trimisă de Pîrvulescu și mingea i-a ricoșat în cot.


Până la finalul primei reprize doar câteva incursiuni în atac a celor de la Recea i-au mai dezmorțit pe telespectatori din fața ecranelor.  Fica, Mendoza și Marius Coman au fost oamenii cei mai importanți pe toată durata primei reprize.

Repriza secundă a început după coordonate asemănătoare, iar Recea avea să deschidă scorul în minutul 54. Fica și Taub s-au ținut reciproc în careul de 11 metri al clujenilor, iar centralul a acordat lovitură de la 11 metri fără nicio ezitare.


Universitatea Cluj a încercat să revină în joc, dar până la final nu a izbutit să își creeze nicio ocazie clară de gol. Mai mult, Recea a avut două șanse bune prin Coman și a fost la un pas să ducă scorul la 2-0.

Universitatea Cluj a ajuns pe locul 8 în urma rezultatelor din această etapă și promovarea pare un vis îndepărtat în acest moment. „Studenții” sunt la cinci puncte de liderul Universitatea Craiova și la un punct de Petrolul, prima echipă aflată pe un loc de play-off.


În ultimele două runde, „U” Cluj primește vizita Universității Craiova și a Petrolului pe Cluj Arena. Elevii lui Costel Enache pot ajunge în play-off dacă obțin șase puncte din această „dublă” sau vor sta la mâna altor echipe în cazul în care reușesc doar un succes.

Au evoluat echipele:

Fotbal Comuna Recea: Răilean – B. Mendoza, Burdeț, Oiță, R. Ispas – Bura (A. Lung 83′), Micaș (cpt.), Akhmatov, Fica – Mărieș (Brata 75′) – M. Coman (Batin 87′)


Rezerve neutilizate: Bota – Szecui, Potcoavă, Gal, Chinde, Balha

Antrenor: Florin Fabian

Universitatea Cluj: Muțiu – Dican, Andr. Răuță (Negrean 83′), Telcean (Nic. Pîrvulescu 61′), Ilieș – D. Acka, I. Filip (cpt.)(Ștefănescu 61′), Taub – Golan, Ribeiro (Al. Pop 46′), Ogbu (Gavra 46′)

Rezerve neutilizate: Gorcea – Laur. Rus, Meșter, Sburlea

Antrenor: Costel Enache

abonare newsletter