Sport

Ilka Csoregi – tur de forţă la doar 14 ani

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/10_ziua/tenis-ilka-csoregi.jpg" border="0" alt="Ilka Csoregi" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujeanca Ilka Csoregi a câştigat cel mai important turneu de tenis pentru juniori din Peru.</p> <p>Tenismena clujeancă Ilka Csoregi (foto), în vârstă de numai 14 ani, a făcut un adevărat tur de forţă la turneul ITF Inka Bowl, impunându-se la categoria 18 ani.</p> <p>Competiţia sud-americană a durat şase zile. Sportiva legitimată la Winners Tennis Club din Cluj-Napoca a câştigat finala de simplu, depăşind astfel aşteptările specialiştilor, întrucât era doar a 14-a favorită la titlu.</p> <p>După ce a trecut în proba de simplu, pe rând, de americanca Tristen Z. Dewar (cap de serie numărul 5), cu 6-4, 6-4 şi în semifinale de argentinianca Guadalupe Perez Rojas (cap de serie numărul 11) cu scorul de 7-5, 6-3, Ilka Csoregi s-a impus, în finală, în faţa favoritei principale, ecuadorianca Marie Elise Casares cu scorul de 6-4, 2-6, 6-4.</p>

La începutul lunii decembrie 2010, tenismena a câştigat un alt turneu internaţional: ITF East Africa 18&Under Circuit, care s-a disputat în Rwanda. Şi aici, Ilka Csoregi a învins în finală favorita turneului, cu scorul de 6-2, 7-6(5).

Săptămâna aceasta, sportiva legitimată la Winners Tennis Club va continua circuitul prin America de Sud, participând la turneul Condor de Plata din Bolivia, urmat de o deplasare în Chile pentru Copa Milo.


Ilka Csoregi face parte din echipa de peste 10 juniori care fac performanţă în tenis la Winners Tennis Club Cluj. Aceşti sportivi au obţinut rezultate foarte bune în competiţile interne şi internaţionale la care au participat şi îşi propun ca în 2011 să aibă rezultate cel puţin la fel de bune ca în anii trecuţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter