Sport

Alex Ioniță, fostul CFR-ist, a recunoscut că s-a dopat și riscă o suspendare de 1 an

Alex Ioniță, fostul jucător de la CFR Cluj, a recunoscut că a folosit o metodă interzisă de WADA și riscă o suspendare de 1 an, conform GSP.ro

 

 

Fotbalistul celor de la Astra Giurgiu este implicat într-o anchetă după ce ar fi făcut transfuzii sanguine împreună cu alți doi colegi. Kehinde Fatai (30 de ani) şi Takayuki Seto (34 de ani), ceilalţi doi implicaţi, nu au oferit detalii, în timp ce Ioniţă a povestit cu lux de amănunte totul.


Fostul jucător de la CFR Cluj are șanse să scape doar cu 1 an de suspendare pentru că a recunoscut și a explicat fapt, în timp ce Fatai și Seto ar putea să primească 4 ani.

În regulamentul WADA,  se specifică, că orice sportiv care îşi recunoaşte şi îşi asuma, va primi o reducere chiar şi cu 75% a pedepsei maxime.


Dani Coman, supărat pe Ioniță

Astra Giurgiu riscă să fie depuncată sau chiar exclusă din Liga 1 pentru procedurile interzise la care au apelat cei trei jucători. Dani Coman, președintele clubului, a fost extrem de dezamăgit de cele declarate de Ioniță și l-ar fi făcut trădător.

Comisa ANAD va anunțat săptămâna viitoare, pe 4 februarie, ce se va întâmpla cu Fatai, Seto, dar și cu soarta celor de la Astra Giurgiu.


În 2018, Ioniţă a fost cumpărat de CFR Cluj pentru 1 milion de euro, însă nu a reuşit să se impună la formaţia ardeleană. El a fost împrumutat în vară la U Craiova, însă nici în Oltenia nu a reuşit să se adapteze, aşa că gruparea din Bănie a renunţat repede la serviciile lui.

Ultimele Stiri
abonare newsletter