Sport

Liga 1 revine în Gruia. Edi Iordănescu, supărat că nu și-a putut duce jucătorii în cantonament în străinătate

CFR Cluj primește vizita celor de la Academia Clinceni, mâine, de la ora 20:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia în etapa a 16-a.

 

 


 

Edi Iordănescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a prefațat meciul la conferința de presă  organizată miercuri de campioana României. CFR Cluj s-a pregătit în ultimele 10 zile la baza de pregătire din oraș, dar condițiile meteo au pus multe piedici trupei antrenate de Edi Iordănescu.
 


„O situație fără precedent pentru că niciodată nu a fost pauza în acest format. E un an greu pentru sportivi, deoarece în primăvară s-a întrerupt brusc sezonul și jucătorii au trebuit readuși în formă pentru finalul sezonului precedent. Această pauză nu a fost nici suficient de scurtă pentru a nu interveni în pregătirea fotbaliștilor, dar nici suficient de lungă pentru a parcurge un ciclu de pregătire. A fost și greu pentru că nu am avut condiții optime pentru un cantonament. E foarte greu să ne pregătim pe această vreme.”, a declarat Iordănescu Jr.

CFR Cluj întâlnește revelația sezonului în Liga 1 și ilfovenii pot produce o surpriză pe terenul campioanei României.


„Academia Clinceni este revelația momentului. O echipă foarte bine organizată și disciplinată care a produs rezultate mult peste așteptări. În ultimele 8 jocuri nu au pierdut niciun meci și nu multe echipe reușesc acest lucru. Au câștigat la Craiova, au bătut Sepsi acasa, după care au câștigat cu Astra, în deplasare și Viitorul acasă. Clinceni este echipa cu a 3-a cea mai bună apărare din Liga 1 în acest moment.  Trebuie să luăm deciziile cele mai bune pentru a obține cele trei puncte pentru a rămâne aproape de echipele din fruntea clasamentului.”, a afirmat tehnicianul lui CFR Cluj.

Edi Iordănescu a fost deranjat de faptul că FCSB a putut să plece în Turcia pentru un cantonament, iar CFR Cluj a fost obligată să se antreneze în țară.


„Vă spun cu certitudine că și mie mi-ar fi plăcut să putem merge în străinătate și să ne organizăm un cantonament în care să nu ne confruntăm cu aceste probleme de climă. Aștept să văd în ce măsură se vor rezolva. Știu că atunci când s-a pus problema și am discutat cu conducerea, mi s-a transmis că nu am primit aviz pentru a putea să mergem într-un cantonament centralizat în străinătate. Permisiunea ar fi fost doar în cazul unor competiții oficiale, cum a fost prezența noastră în Europa League. Mai multe rămâne să vedem, încerc să mă focusez pe activitatea noastră de la echipă”, a mărturisit Iordănescu.

Lotul lui CFR Cluj nu a suferit modificări în această iarnă, dar noul antrenor al echipei vrea cel puțin un fotbalist ofensiv.


„Mi-aș dori 1-2 doi jucători, probabil un fotbalist ofensiv ne-ar trebui cel mai mult. Un mijlocaș de creație ne-ar prinde foarte bine. Suntem în căutări și mi-aș dori să rezolvăm cât mai repede. Probabil că în următoarea săptămână vom știi cine pleacă. E această problemă cu pandemia și în fiecare zi putem avea 3-4 cazuri. Nu vreau nici un lot foarte mare și jucătorii să stea în tribune, dar trebuie să fim și acoperiți în orice moment”, a încheiat Edi Iordănescu.

abonare newsletter