Sport

U-BT Cluj l-a transferat pe Michael Dixon pe postul de conducător de joc

U-BT Cluj a reușit să transfere un conducător de joc după ce Gregory Vargas a fost nevoit să plece de la echipă din cauza unor probleme în familie.

 

 


U-Banca Transilvania a rezolvat problema conducătorului de joc. Formația clujeană s-a înțeles cu Michael Dixon, care se va alătura în curând echipei. Acesta este un fundaș american în vârstă de 30 de ani, care măsoară 1.85 metri. 

Dixon posedă și cetățenie gruzină și a debutat chiar la echipa națională a Georgiei. Din acest punct de vedere, merită precizată prestația sportivului din meciul cu Serbia, din preliminariile FIBA World Cup 2019. În acel joc, Dixon a izbutit nu mai puțin de 36 de puncte și a adăugat alte 9 pase decisive.


Michael s-a născut pe 1 decembrie 1990 în Kansas City, statul Missouri. A absolvit în 2014 colegiul Memphis, apoi și-a început cariera internațională, semnând cu BC Dzūkija din Lituania. Conducătorul de joc a mai evoluat la BC Pieno žvaigždės (Lituania), Nymburk (Cehia), AEK Atena (Grecia), SIG Strasbourg (Franța), Bahçeşehir Koleji (Turcia) sau Pallacanestro Reggiana (Italia).

În stagiunea precedentă, Mike a bifat prezențe și în Basketball Champions League, alături de cehii de la Nymburk. Drept dovadă, el s-a remarcat cu medii de 13.2 puncte, 3.7 pase decisive și 2.3 recuperări în BCL. În plus, jucând la Nymburk, noul jucător al Clujului a cucerit titlul Cehiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter