Sport

Alex Curescu, avertisment pentru handbalistele românce: „Alegeți să jucați, nu mergeți pentru bani!”

Alexandru Curescu, fostul antrenor de la Universitatea Cluj, a transmis un avertisment ferm către handbalistele românce.

 

 


Fostul tehnician al clujencelor a stat 23 de ani în Olanda și a mărturisit într-un interviu pentru Monitorulcj.ro diferențele dintre cele două țări când vine vorba de handbal.

 


Olandezii au progresat enorm în ultimii ani și au reușit să câștige Campionatul Mondial la handbal feminin. Federația a pregătit un plan încă din 1998 și a cules roadele 20 de ani mai târziu.

„În 1998 au fost făcuți primii pași pentru dezvoltarea handbalului în Olanda. Primul obiectiv a fost calificarea la Jocurile Olimpice, dar și-au dat seama că la cele din 2000 nu pot ajunge și au pus ca obiectiv calificarea la cele din 2004. La toate nivelele juniori se antrenează un singur stil de joc și cele mai talentate junioare sunt 5 zile pe săptămână la un centru de handbal și în weekend merg de club pentru a juca”, a explicat Curescu ascensiunea Olandei.


Olandezele pleacă la echipe de plan secund pentru a se dezvolta

Alexandru Curescu a mărturistit că jucătoarele din Olanda aleg să meargă la echipe care le oferă în primul rând minute de joc.

„Handbalistele din Olanda aleg să meargă în campionatele în care primesc șanse să evolueze și să se dezvolte. Din păcate, am observat că în România foarte multe tinere aleg să meargă la formații puternice și să stea pe banca de rezerve. Eu le-aș recomanda să meargă în primul rând unde pot să se dezvolte ca handbaliste și să pună pe plan secund banii. Am observat și la acest Campionat European că au fost aduse jucătoare care nu au jucat deloc în campionat. E greu să mergi la un turneu final fără să joci meciuri în campionat.”, a declarat Curescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter