Sport

Noi probleme cu gazonul pe Stadionul Naţional

<p />Firma care se ocupă de întreţinerea gazonului Arenei Naţionale a constatat o degradare avansată a suprafeţei de joc şi a recomandat ca pe noul stadion să nu se mai dispute alte meciuri decât cele care au fost deja programate, informează un comunicat al FRF.

Compania respectivă a întocmit un referat pe care l-a înaintat Primăriei Generale a Capitalei, ALPAB şi Federaţiei Române de Fotbal, în care se precizeză că pe suprafaţa de joc s-a desfăşurat până în prezent un număr de ore de joc şi de antrenament care a depăşit cu mult durata recomandată, ceea ce a dus la o degradare avansată a gazonului.

Cauzele acestei situaţii au fost jocurile şi antrenamentele care au avut loc la intervale de timp foarte scurte, o zi diferenţă, dar şi lipsa instalaţiei de iluminat, care era necesară din momentul montării rulourilor. Această ultimă problemă a dus la o evoluţie negativă a gazonului, mai ales în partea de sud a terenului.


În perioada următoare, temperaturile scăzute şi durata redusă a luminii naturale vor afecta creşterea şi menţinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenţă scăzută a acestuia la jocuri, arată responsabilii firmei care se ocupă de peluza stadionului.

La meciul inaugural România - Franţa, disputat în 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, gazonul de pe Arena Naţională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat sub crampoanele fotbaliştilor. După acest meci, constructorul arenei şi-a asumat înlocuirea gazonului şi a optat ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.


UEFA a remis, la mijlocul lunii septembrie, un raport cu privire la starea gazonului Arenei Naţionale, conform căruia gazonul stadionului din Bucureşti va avea nevoie de o reînnoire majoră în primăvară şi în care s-a recomandat ca terenul să nu găzduiască meciuri cu 10-12 săptămâni înaintea disputării finalei Ligii Europa, programată la 9 mai 2012. Ţinând cont de apropierea iernii, specialistul la care a apelat UEFA a mai recomandat achiziţionarea unei instalaţii de iluminare artificială a gazonului care să combată lipsa luminii naturale, amplificată de arhitectura închisă a arenei bucureştene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter