Sport

Condamnări în „Calciopoli“

<p />Luciano Moggi, fostul director general al clubului Juventus Torino, a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru rolul jucat în cadrul scandalului „Calciopoli“.

Scandalul „Calciopoli“ a dezvăluit meciurile trucate din fotbalul italian din perioada 2004-2006. Alte oficialităţi condamnate în acest proces sunt actualii preşedinţi ai cluburilor Fiorentina şi Lazio Roma, Andrea Della Valle, respectiv Claudio Lotito, care au primit fiecare câte o condamnare de 1 an şi 3 luni.

Moggi a fost considerat şeful grupării care a condiţionat campionatul Italian, influenţând desemnarea arbitrilor şi a fost găsit vinovat de asociere criminală în scopul săvârşirii de fraude sportive. Justiţia sportivă i-a retras deja clubului Juventus titlurile de campioană a Italiei cucerite în 2005 şi 2006, pe care torinezii nu au încetat să le reclame de atunci, sancţionând cu depunctarea echipele AC Milan, Fiorentina, Lazio Roma şi Reggina. Preşedintele clubului Reggina, Pasquare Foti, a fost condamnat la rândul său la 1 an şi 6 luni de închisoare, în timp ce Diego Della Valle, fratele conducătorului Fiorentinei, a primit o pedeapsă de 1 an şi 3 luni.


Toţi cei condamnaţi au anunţat marţi seara că intenţionează să facă apel, care este suspensiv şi le permite, astfel, conducătorilor de cluburi implicaţi în acest scandal să-şi păstreze funcţiile. După Luciano Moggi, cea mai grea pedeapsă a primit-o fostul şef al arbitrilor, Paolo Bergamo, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare.

„Acest proces nu este o farsă, nu este “, s-a rezumat să declare procurorul Stefano Capuano.

Ultimele Stiri
abonare newsletter