Sport

Achitare în dosarul tranzacției prin care jucătorii de la „U” Cluj au fost transferați la Petrolul

Tribunalul Cluj a achitat, pe motiv că faptele imputate nu există, dosarul care a vizat transferul a 11 fotbaliști de la FC Universitatea Cluj SA la FC Petrolul Ploieşti SA, în cursul anului 2012.

Achitare în dosarul tranzacției prin care jucătorii de la „U” Cluj au fost transferați la Petrolul Achitare în dosarul tranzacției prin care jucătorii de la „U” Cluj au fost transferați la Petrolul

 

 


Conform sentiței pronunțate pe 16 noiembrie, față de Florian Walter s-a dispus încetarea procesului, fiind ridicat sechestrul care era pus pe bunurile lui. Fostul patron de la „U” Cluj a decedat în mai 2019, în timp ce procesul era în plină desfășurare.

 


Marius Nicolae, Daniel Capra și Ioan Marginean, toți trei inculpați, au fost și ei achitați după tranzacția de la Universitatea Cluj.

Cei patru oameni de fotbal au fost trimiși în judecată în noiembrie 2016. Walter era acuzat de constituirea unui grup infracțional și delapidare, cu consecințe deosebi de grav, în timp ce Nicolae, Capra și Mărginean au fost acuzați de constiturirea unui grup infracțional organizat, în modalitatea constituirii unui grup infracțional organizat, urmat de săvârișirea unei infacțiuni.


In ceea ce ii priveste pe ceilalti 3 inculpati, Marius Nicolae, Daniel Capra si Ioan Marginean au fost achitati. 

„U” Cluj a fost prejudiciată de 11 milioane de euro

Florian Walter a preluat Universitatea Cluj în 2019, cel care era la vremea respectivă patronul unor firme de salubrizare, pază și construcții. De la început, Walter a solicitat Consiliului Judeţean Cluj, respectiv Consiliului Local Cluj Napoca, sprijin, mai exact contracte cu statul, pentru firmele lui. A ameninţat că dacă nu le primeşte pleacă. Aşa s-a şi întâmplat. A plecat fiindcă a pierdut licitaţiile.


Jucătorii care ar fi fost transferați gratis de la „U" Cluj la Petrolul Ploiești sunt Szukala, Sebastian Achim, Grecu, Lucian Marinescu, Adrian Cristea, Marian Cristescu, Ionut Neag, Sebastian Cojocnean, Vlad Morar, Mircea Bornescu, George Galamaz, Anthony Nwakaeme, Gaston Mendy și Ovidiu Hoban. 

Potrivit Poliției Romane, în urma acestor transferuri, Universitatea Cluj ar fi fost prejudiciată cu aproape 11 milioane de euro. 


„U” Cluj, cea mai bună perioadă sub conducerea lui Walter

Florian Walter a creat o super echipă la Universitatea Cluj în perioada în care a condus formația clujeană. „Studenții” ocupau locurile din prima jumătate a clasamentului înainte să apară problemele dintre Walter și autoritățile locale.

Fostul conducător s-a supărat și a ales să plece la Petrolul Poloiești, acolo unde a transferat cei mai importanți jucători din lotul Universității Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter