Sport

CFR – „U” în Cupa României ? Clujenii visează la un derby după 5 ani

CFR Cluj și Universitatea Cluj s-ar putea duela în 16-imile de finală din Cupa României, conform urnelor stabilite de Federația Română de Fotbal.

CFR  – „U” în Cupa României ? Clujenii visează la un derby după 5 ani CFR – „U” în Cupa României ? Clujenii visează la un derby după 5 ani

 

 


Universitatea Cluj  a fost repartizată în URNA A, acolo unde se regăsesc echipele care au ajuns în optimile de finală în sezonul precedent din Cupa României, în timp ce campioana României este în URNA B pentru că a fost eliminată mai devreme în competiția internă.

 


În prima urnă valorică se află 10 echipe din Liga 1 și două echipe din Liga a 2-a (Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj). În 16-imile de finală din Cupa României am putea să avem reeditarea finalei campionatului între Universitatea Craiova și CFR Cluj. Pentru „feroviari”, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj par cele mai la îndemână variante, dar nici un meci cu Academia Clinceni sau Poli Iași nu ar însemna neaparat o tragere la sorți dificilă.

Universitatea Cluj beneficiază de o șansă uriașă la această tragere la sorți și poate pica cu mai multe echipe din Liga a 3-a. Elevii lui Costel Enache pot da peste Hușana Huși, Progresul Spartac sau CCS Sânmartin în următoarea fază din Cupa României. Cele mai dificile adversare ar fi rivala CFR Cluj, Viitorul Constanța sau Gaz Metan Mediaș.


Universitatea Cluj și CFR Cluj nu s-au duelat de 5 ani

Cele două formații din Cluj-Napoca s-au duelat ultima data în sezonul 2014/2015. „Studenții” reușeau atunci să elimine marea rivală în semifinalele Cupei României  după un meci care s-a decis la loviturile de 11 metri pe Cluj Arena.

Cele două formații sufereau crunt la vremea respectivă, iar Cupa României părea singura salvare. „Studenții” aveau să scoată două remize și să se impună la penaltyuri după un meci senzațional făcut de Veselosvky. „U” avea să piardă în finala Cupei României cu FCSB/Steaua, meciul de pe Cluj Arena fiind ultima dispută importantă înaintea colapsului financiar.


Tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din 16-imile de finală ale Cupei României va avea loc luni, 9 noiembrie.

URNA A


Universitatea Craiova
AFC Astra
AFC Botoşani
SC FC FCSB SA
AFC Hermannstadt
ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
ACS FC Academica Clinceni
SC FC Voluntari SAA
CSM Politehnica Iaşi
SC Dinamo 1948 SA
FC Petrolul Ploiești
AS FC Universitatea Cluj
 


URNA B

FC CFR 1907 Cluj SA
CS Gaz Metan Mediaş
FC Viitorul Constanţa SA
AFC Chindia Târgoviște
AFC UTA Arad
ACS Campionii Fotbal Club Argeş
AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele
SCM Gloria Buzău
ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu
AFC Farul Constanţa
ACS ASU Politehnica Timişoara
AFC Dunărea 2005 Călăraşi
AFC Ripensia Timişoara
CS Concordia Chiajna
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
U Craiova 1948 SA
AFC Progresul 1944 Spartac
ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ
CSC Sânmartin
ACS Huşana Huşi

abonare newsletter