Sport

Dinamo rămâne lider după meciul din Gruia

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/07_ziua/08 meci fotbal cfr dinamo _sc_95.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR a pierdut meciul de acasă cu Dinamo, ratând astfel o bună oportunitate de a urca pe primul loc în clasamentul Ligii 1.</p>

Veteranul Ionel Dănciulescu a deschis scorul în derby-ul de sâmbătă seara din Gruia în minutul 21. „Danciu-gol“ a fost lansat foarte bine de Cătălin Munteanu şi a reuşit să înscrie în ciuda opoziţiei lui Beto. Un sfert de oră mai târziu, Scarlatache l-a faultat în careu pe Ronny. Centralul Tudor a acordat lovitură de pedeapsă, care a fost transformată în gol de Cadu.

După pauză, Ronny i-a adus pe „feroviari“ în avantaj, reuşind să îl învingă pe Bălgrădean, după ce acesta a respins un şut al lui Sougou. „Câinii roşii“ au revenit însă pe tabelă prin reuşitele lui Marius Niculae. Internaţionalul dinamovist a fost faultat în careu de Nuno Diogo, iar Tudor a arătat din nou punctul cu var, de această dată la poarta CFR-ului. Niculae a transformat lovitura de pedeapsă. Atacantul dinamovist a lovit fatal în minutul 92, când a fost scăpat din marcaj de acelaşi Nuno Diogo şi a înscris din careul mic.


În urma acestui rezultat, Dinamo rămâne lider, cu 30 p, iar CFR rămâne pe doi, cel puţin până la meciul Rapidului de la Târgu Mureş. La meci au asistat 12.000 spectatori.

Galeria dinamovistă a fost formată din 400 de oameni şi a afişat un banner cu un mesaj referitor la Dragoş Enache, suporterul ploieştean care l-a lovit pe jucătorul stelist George Galamaz la meciul Petrolul – Steaua: „Huidu trei morţi, scapă oricum/ Enache face puşcărie pentru un pumn“. Preşedintele CA al Dinamo, Nicolae Badea, a comentat gestul fanilor din Groapă după meci: „Asemenea comportamente nu trebuiesc susţinute, încurajate sau apreciate“.


Caseta tehnică

CFR Cluj: Beto - Lionn (Panin '26), Cadu, Diogo, Camora - Renan, Mureşan, Celestino - Ronny (Hora '68), Weldon (Kapetanos '11), Sougou.


Dinamo: Bălgrădean - Scarlatache, Luchin, D. Grigore, Diabate - Rus (Bakaj '90+1), Kone, Munteanu, Alexe (Ganea '73) - Niculae, Dănciulescu (Ţucudean '90+3).

Cartonaşe galbene: Cadu '45, Diogo '84 / Luchin '33, Rus '37, Scarlatache '38, Diabate '67, Dănciulescu '87, Bălgrădean '90+1.


Arbitri: Alexandru Tudor - Cristian Nica, Aurel Oniţă - Cătălin Popa. Observatori: Aron Huzu, Gheorghe Nedelescu.

abonare newsletter