Sport

Handbalistele de la „U”, înfrângeri pe linie în Liga Florilor. Experimentul Curescu a picat la primul test

Handbalistele de la Universitatea Cluj au pierdut toate cele patru meciuri în primul turneu din acest sezon în Liga Florilor.

Handbalistele de la Universitatea Cluj au pierdut toate meciurile la Sf. Gheorghe Handbalistele de la Universitatea Cluj au pierdut toate meciurile la Sf. Gheorghe

 

 


Universitatea Cluj și-a schimbat lotul și antrenorul în această vară, dar nu se vede nimic nou sub soare. Alex Curescu a fost numit în funcția de antrenor principal, însă se pare că trecerea la nivel profesionist este un hop mult prea mare pentru tehnicianul care a pregătit doar echipe de amatori din Olanda.

Conducerea lui „U” a reușit să aducă golghetera campionatului spaniol, Judith Vizuete, și a reușit să o păstreze pe tânăra Rebeca Necula, cea mai bună jucătoare din sezonul trecut, dar cu toate astea rezultatele au fost catastrofale.


„U” Cluj a pierdut cu CS Mioveni, Gloria Buzău, Activ Prahova Ploieși și CSM Galați în cele patru meciuri disputate la Sf. Gheorghe. Cu excepția Gloriei Buzău, cele trei adversare întâlnite în turneul de la Sf. Gheorghe sunt echipe nou promovate în Liga Florilor.

Formația clujeană a pierdut toate meciurile la cel puțin cinci goluri diferență, cea mai drastică înfrângere fiind suferită în fața celor de la Gloria Buzău, 28-19. „U” a atins borna celor 25 de goluri doar în meciul cu CS Mioveni și dacă nu câștiga la masa verde cu Chișineu Criș s-ar fi aflat în acest moment pe ultimul loc în clasament.


Cordoș, Chintoan și Nicolae, absențe la Sf. Gheorghe

Universitatea Cluj nu le-a avut la turneul de la Sf. Gheorghe pe Roza Chintoan, Corina Biriș și Raluca Nicolae. Cele trei jucătoare au fost infectate cu noul COVID-19 și nu au putut face deplasarea. Cu toate astea, rezultatele din primul turneu organizat de FRH rămân sunt de neînțeles.

Handbalistele de la „U” sunt printre puținele din Liga Florilor care sunt cu banii la zi, iar acest lucru ar fi trebuit să ofere liniște jucătoarelor în condițiile în care la CSM București nu s-au plătit salariile de câteva luni bune.


Conducerea promite măsuri dure

Contactat de Monitorul de Cluj, Sergiu Cacoveanu, directorul sportiv de la Universitatea Cluj a anunțat măsuri dure după rușinea de la Sf. Gheorghe:„Patru meciuri, patru înfrângeri, mai mult decât un vis urât. Toată lumea înainte de turneu a avut cuvinte de laudă pentru noi, pentru transferurile realizate  și pentru echipa creată. După acest turneu a toată lumea a văzut cum ne-am prezentat și efectiv am șocat negativ lumea handblistică. Am văzut în fiecare meci o lipsă totală de idei în joc, fetele au fost blocate fizic și psihic, iar acest lucru mă obligă să iau decizii radicale. Cineva trebuie să își asume eșecurile suferite aici, deoarece s-au investit foarte mulți bani și avem toate condițiile”, a declarat oficialul echipei clujene.

Absența Rozei Chintoan a fost resimțită de întreg lotul Universității:„Roza este un simbol, un om care știe ce înseamnă acest club. Sunt singur că și-ar fi dat viața pentru ca echipa noastră să  nu fie umilită. Cu ea în teren lucrurile ar fi stat cu totul altfel, nu s-ar fi întâmplat niciodată așa ceva”, a spus Cacoveanu.


Universitatea Cluj speră să spele rușinea de la Sf. Gheorghe în meciul cu Zalău, programat pe 11 noiembrie.

„Urmează meciul cu Zalău pe care sper să îl abordăm cu un efectiv complet și să arătăm o altă față a echipei. Nu mai vreau să fac promisiuni, dar cu siguranță voi lua măsuri drastice pentru umilințele suferite. Nu am venit la această echipă să fiu continuatorul suferințelor din ultimii ani”, a adăugat oficialul lui „U”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter