Sport

Ion Ţiriac critică huliganismul din fotbalul românesc

<p />Fostul tenismen şi actual om de afaceri, Ion Ţiriac, s-a declarat de acord cu modul în care fotbaliştii de la Steaua au reacţionat după ce coechipierul lor a fost lovit şi spune că un „fan este bunicul cu nepotul care vin cu fular să vadă un meci de fotbal şi bat din palme pentru Petrolul, nu o persoană care intră pe teren şi care agresează jucătorii.

Fostul sportiv susţine că pentru el un comportament specific, în general al suporterilor ultras, este unul care, din punctul său de vedere, nu poate fi tolerat sau acceptat. „Este de netolerat pentru mine şi de neacceptat. Cum adică ultra? Ce înseamnă să dai foc la scaune? Ce înseamnă să dai cu petarde? Acolo e problema“, a spus Ţiriac referindu-se la comportamentul unui suporter care a aruncat cu o petardă în teren în timpul meciului Steaua - Petrolul. În timpul acelei partide, portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, a fost lovit de o petardă aruncată din tribune. ”. „După părerea mea, la ei în casă a intrat unul care nu era al lor. Ăla nu e fan, ăla nu are nicio legătură cu fanii“, a spus Ţiriac.

Din punctul său de vedere, un suporter care vrea să îşi manifeste protestul trebuie „să sară în picioare, să bată din palme, să urle ce vrea”, nu să recurgă la un comportament agresiv.

Cunoscutul tenismen şi om de afaceri, Ion Ţiriac, a fost invitatul emisiunii „După 20 de ani“, difuzată zilele trecute la ProTV.

abonare newsletter