Sport

Derby-ul etapei se joacă în Gruia

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/04_ziua/06 jorge costa cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Dinamo şi CFR Cluj, primele echipe din clasamentul Ligii 1, se vor lupta mâine pentru supremaţie pe stadionul din Gruia.

 

„Feroviarii“ primesc vizita liderului Dinamo, faţă de care au recuperat 4 puncte în ultimele două etape.


Elevii lui Jorge Costa au avut un parcurs bun în ultimele etape şi au reuşit să profite de paşii greşiţi făcuţi de Dinamo, care a remizat acasă cu FC Braşov şi în deplasare la Universitatea Cluj şi s-au apropiat la doar două puncte de „câinii roşii“. Pentru „fevoriari“ urmează însă o perioadă destul de dificilă, deoarece după meciul cu Dinamo urmează derby-ul oraşului, împotriva lui „U“ Cluj, iar apoi o deplasare la Voinţa Sibiu, o nou-promovată cu foame de puncte. Oficialii CFR-ului şi-ar dori ca după meciul împotriva „câinilor roşii“, „alb-vişiniii“ să urce în fotoliul de lider, iar pentru a ridica moralul echipei i-au prelungit căpitanului Cadu contractul cu încă trei ani.

Jorge Costa, antrenorul CFR-ului, a declarat înainte de derby-ul de sâmbătă că Dinamo ocupă pe merit primul loc în clasamentul Ligii 1. „Vom avea un meci foarte greu. Dinamo conduce meritat în clasament, au făcut meciuri bune. Jucăm un derby în faţa propriilor suporteri şi trebuie să ne concentrăm să câştigăm. La meciul cu Universitatea ne vom gândi abia săptămâna viitoare“, a spus portughezul de pe banca „feroviarilor“ înainte de confruntare de sâmbătă seara cu Dinamo.


Niculae vrea să-şi ia revanşa

Atacantul dinamovist Marius Niculae a declarat înaintea meciului cu CFR din Gruia că echipa sa are de luat o revanşă în faţa clujenilor. „Ne aşteaptă un derby cu CFR Cluj, locul unu cu locul doi. Se poate întâmpla orice pentru că echipele sunt de valori apropiate. Avem de luat o revanşă cu CFR, pentru că nu am mai câştigat de foarte mult timp în Gruia. Avem o secetă foarte mare de trofee şi ne dorim să obţinem titlul în acest sezon. Nu pot spune că o victorie ne-ar face campioană de toamnă, pentru că mai avem destule meciuri dificile până la finalul turului. Dar cu siguranţă, dacă vom câştiga acest meci de la Cluj, ne vom lua un avans faţa de o contracandidată“, a precizat golgeterul Ligii 1.


Meciul dintre CFR şi Dinamo Bucureşti se va disputa sâmbătă, de la ora 21, pe stadionul „Dr.Constantin Rădulescu“ şi va fi transmis în direct de DigiSport. Cele două formaţii s-au întâlnit de 30 de ori în Liga 1. „Câinii roşii“ au 16 victorii, 5 meciuri s-au încheiat la egalitate, iar „feroviarii“ au 9 victorii. Dinamo nu a mai câştigat însă în Gruia din 1974.

abonare newsletter