Sport

„U“ vrea trei puncte din Regie

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/04_ziua/06 sportu u szukala si badea.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj caută prima victorie după două etape în care nu au cunoscut gustul succesului.

Elevii lui Ionuţ Badea au pierdut deplasarea de la Târgu Jiu în faţa Pandurilor, 0-1, şi au remizat, 0-0, acasă cu Dinamo. „Studenţii“ clujeni îşi doresc o victorie în faţa „colegilor“ bucureşteni, pentru a se menţine între primele cinci clasate în Liga 1.

Ionuţ Badea, antrenorul Universităţii, a declarat înainte de deplasarea din Regie că echipa sa este favorită pe hârtie în meciul cu Sportul Studenţesc, dar elevii săi trebuie să se concentreze, pentru că bucureştenii sunt periculoşi mai ales pe contra-atac. „Ne aşteaptă o partidă în care la prima vedere suntem favoriţi. E important pentru noi să rămânem lucizi pe toată durata partidei. Mă refer la acest aspect pentru că e posibil să avem anumite momente de frustrare. Sportul este o echipă care joacă, care menţine o echipă scurtă pe toată durata partidei, fără mari veleităţi, fără calitate individuală foarte mare, însă funcţioneaza bine ca echipă. Au momente în care acceptă fără probleme dominarea adversarului, dar sunt periculoşi pe contraatac. Au şi momente bune de atac poziţional“, spus tehnicianul „şepcilor roşii“ înainte de partida din deplasare cu Sportul Studenţesc.


Meciul se va disputa duminică, 6 noiembrie, de la ora 14 pe stadionul Regie din Bucureşti şi va fi transmis în direct de DigiSport. Cele două echipe s-au mai întâlnit de 42 de ori în Liga 1. Clujenii au 14 victorii, bucureştenii 17, iar 11 meciuri s-au încheiat la egalitate. „Şepcile roşii“ au învins ultima dată în Regie în urmă cu 14 ani, 1-0, în 8 noiembrie 1997. Înaintea acestui meci, Universitatea Cluj este pe locul 5 în clasamentul Ligii 1, cu 22 p, iar Sportul Studenţesc pe locul 15, cu 9 p. „Studenţii“ bucureşteni nu au câştigat nici un meci pe propriul teren în acest sezon, singura lor victorie fiind obţinută în deplasare la Concordia Chiajna.

abonare newsletter