Sport

Avem nevoie de victorii în Europa League

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/03_ziua/08 razvan lucescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Rapid, Steaua şi FC Vaslui vor juca în această seară în grupele Europe League.

Cele trei echipe au nevoie de victorie pentru a-şi păstra şansele de calificare.

 


Cele trei echipe româneşti au pierdut fiecare meciurile din etapa a 3-a, şi au nevoie de victorii în această seară.

Rapid a pierdut surprinzător meciul de acasă cu Legia Varşovia, 0-1. Elevii lui Răzvan Lucescu au jucat surprinzător de prost în întâlnirea cu echipa poloneză şi şi-au dezamăgit suporterii, care se aşteptau la o victorie, după prestaţiile bune din partidele cu PSV Eindhoven şi Beitar Ierusalim. Giuleştenii se află pe locul 3 în clasamentul grupei C, cu 3 puncte obţinute în 3 meciuri. Olandezii de la PSV conduc grupa, cu 9 puncte şi sunt urmaţi de Legia, care are 6 puncte.


Steaua caută revanşa

Steaua a fost umilită în deplasarea de la Haifa, unde a fost învinsă de Maccabi cu 5-0. Elevii lui Ilie Stan au fost în stare de şoc şi după incidentele de la Ploieşti, unde fotbalistul George Galamaz a fost lovit de un suporter al Petrolului, dar trebuie să îşi revină şi să câştige meciul cu echipa din Ţara Sfântă, pentru mai putea spera la calificarea în primăvara europeană. „Ne aşteaptă un joc foarte greu după ce în tur am pierdut cu 0-5 şi într-un fel sau altul suntem preocupaţi să întoarcem rezultatul. Important e ca mâine (astăzi – n.r.) să demonstrăm pe plan fotbalistic că putem face asta, după umilinţa din tur. Totul depinde numai de modul în care vom intra pe teren, de angajamentul depus şi rezultatul va fi pozitiv care contează foarte mult pentru următoarele rezultate“, a declarat ieri Ilie Stan, antrenorul Stelei.


I-ar mulţumi şi un egal

FC Vaslui a pierdut în etapa trecută a Europa League în deplasare la Sporting Lisabona, cu 0-2. Moldovenii au 2 puncte, la fel ca Lazio Roma şi FC Zurich, în timp ce portughezii au 9 p şi par a fi desprinşi în câştigătorii grupei D. Antrenorul Viorel Hizo a declarat că ar fi mulţumit şi cu un egal în meciu cu Sporting, rezultat care ar menţine echipa moldoveană în lupta pentru locul 2 în grupă. „Aştept foarte mult de la jucători, să se autodepăşească şi să nu facă economie în efort. Trebuie să alerge foarte mult, iar fiecare jucător să parcurgă minimum 12.000 metri în acest meci, plus realizările tehnico-tactice“, a spus Hizo. Tehnicianul „galben-verzilor“ a mai spus că regretă absenţa brazilianului Wesley, eliminat în partida de la Lisabona şi suspendat de UEFA.


Legia – Rapid şi FC Vaslui – Sporting Lisabona vor începe la ora 20 şi vor fi transmise în direct de ProTv, respectiv sport.ro. Steaua – Maccabi Haifa va începe la ora 22.05 şi va fi transmis în direct de ProTv.

abonare newsletter