Sport

U-BT Cluj a bifat primul transfer! Un pivot bosniac va evolua pentru trupa în alb și negru

U-Banca Transilvania Cluj a reușit primul transfer al verii prin aducerea pivotului bosniac Adrija Stipanovic.

U-BT Cluj a bifat primul transfer! Un pivot bosniac va evolua pentru trupa în alb și negru U-BT Cluj a bifat primul transfer! Un pivot bosniac va evolua pentru trupa în alb și negru

U-Banca Transilvania anunță prima achiziție a verii. Andrija Stipanovic este noul pivot al echipei clujene. Acesta sosește din campionatul Sloveniei, de la formația Cedevita Olimpija Ljubljana. Andrija măsoară 2.09 metri și evoluează pe postul de pivot.

Stipanovic s-a născut pe 18 decembrie 1986 la Mosnar, actualmente în Bosnia Herțegovina. El și-a început cariera profesionistă în 2005 alături de Hermes Analitica Zagreb și a mai trecut pe la KK Split, Liège Basket (Belgia), Juvecaserta (Italia), Telenet Oostende (Belgia), Trabzonspor, Büyükçekmece Basketbol (Turcia) și Cedevita Zagreb.


Baschetbalistul bosniac a fost adversarul direct al Universității Cluj în sezonul 2014-2015 din EuroChallenge. Pivotul a evoluat doar în partida retur, din Turcia, când a înscris 14 puncte. Andrija jucat în preliminariile Euroligii și a disputat zeci de meciuri în EuroCup. Drept dovadă, în sezonul precedent de EuroCup, bosniacul a bifat 10 partide, cu medii de 5.0 puncte, 3.7 recuperări, 2.1 pase decisive și 0.5 capace.

În Croația, el a luat titlul (2018) și a câștigat alte două cupe (2018 și 2019). Totodată, în 2017, Andrija a cucerit SuperCupa Ligii Adriatice, fiind desemnat și MVP-ul respectivei finale.


În plus, Stipanovic are și experiență internațională, fiind component al naționalei Bosniei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter