Sport

Alin Bondar, demis de la Universitatea Cluj! Un nume important din handbalul românesc a fost aproape de „U”

Alin Bondar a fost dat afară de la Universitatea Cluj după aproape trei ani în care echipa s-a luptat mereu pentru a scăpa de retrogradare.

Tehnicianul braşovean a fost demis de la conducerea echipei de handbal feminin, acolo unde se petrec modificări importante în această perioadă. Bondar și-a început cariera de antrenor la echipa de fete Corona Brașov, la care a antrenat în anii 2014 – 2017, echipă cu care a obținut medalia de bronz în sezonul trecut la junioare II. El a fost la un pas să fie înlocuit pe banca tehnică de Marius Novanc, fostul pivot al echipei naționale a României și antrenorul secund al Coronei Brașov.

Echipa de handbal feminin a Universităţii este într-o schimbare totală în această perioadă după ani la rând în care a evitat retrogradarea în ultima clipă. Sergiu Cacoveanu este noul director al formaţie în alb şi negru, iar acest lucru se simte deja în activitate clubului. Mai mult ca niciodată, Universitatea este extrem de activă pe piața transferurilor, iar nume importante sunt așteptate pe malul Someșului.


Primele mutări au fost plecările lui Alin Bondar şi a unor jucătoare precum Cristina Boian, Patricia Moraru sau Larisa Araujo, ultima semnând cu Baia Mare.

Noua conducere a confirmat numele unor jucătoare precum Viorica Ţăgean, Diana Puiu Lazăr sau Rebeca Necula pentru sezonul viitor. În următoarea perioadă va fi anunţat noul antrenor care o va pregăti pe Universitatea Cluj, dar şi câteva transferuri.


Rebeca Necula, singura evidenţiată în acest sezon

Prosport a stat de vorbă cu toţi cei 14 antrenori din Liga Florilor şi a acordat titlurile de MVP, cea mai tânără jucătoare sau cea mai bună stranieră. De la Universitatea Cluj nu a prins nimeni echipa ideală, însă Rebeca Necula a strâns 3 voturi în cursa pentru cea mai bună debutantă.

Alexandra Severin, fosta jucătoare de la Universitatea Cluj a fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare. Ea ar fi fost în echipa pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice. Severin (4 voturi) a câștigat la mare luptă la acest capitol cu Sorina Tîrcă (Corona Brașov), care nu a avut nici jumătate de sezon la dispoziție, și Rebeca Necula, care la nici 17 ani a impresionat la U Cluj (ambele cu câte 3 voturi). Raluca Petruș (fostă la „U” Cluj, actualmente la SCM Buzău), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Andreea Popa (Minaur) și Marina Ilie (Rapid București) au primit la rândul lor voturi.


Absolut toți cei 14 antrenori au văzut-o pe Cristina Neagu între cele mai bune trei jucătoarele ale sezonului. Căpitanul echipei naționale a însumat nu mai puțin de 43 de puncte! Este pentru a doua oară când Neagu este desemnată MVP, după 2018, de când ProSport efectuează această anchetă (sezonul 2016-2017). În 2017, titlul a ajuns la Cristina Zamfir, iar în 2019, la Yuliya Dumanska.

Echipa ideală în Liga Florilor sezonul 2019/2020

Portar: Denisa Dedu


Inter Dreapta: Alina Ilie

Extremă Dreapta: Marta Lopez


Centru: Alicia Fraga Fernandez

Inter Stânga: Cristina Neagu

Extremă Stânga: Nicoleta Dincă

Pivot : Asma Elghaoui

Cea mai apărătoare: Linnea Torstensson

abonare newsletter