Sport

Vor să învingă şi Pandurii

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/20_ziua/08 poza grup universitatea cluj meci fotbal u-kuban_sc_002.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Antrenorul Ionuţ Badea şi câţiva fotbalişti ai Universităţii Cluj au prefaţat întâlnirea de vineri dintre „studenţi“ şi Pandurii Târgu Jiu.

Ionuţ Badea şi jucătorii Universităţii sunt conştienţi că nu trebuie să se culce pe o ureche după victoria cu FC Braşov.

Antrenorul „alb-negrilor“ apreciază că elevii săi au jucat bine în primul meci oficial de la Cluj Arena, cel cu FC Braşov, chiar dacă în ultimele 10 minute doar au ţinut de rezultat. „Am făcu un meci bun cu Braşov. Cred că orice echipă are avantaj de un singur gol încearcă să îl conserve în ultimele minute de joc. Ne aşteaptă o partidă dificilă, Pandurii sunt un adversar redutabil, au un joc asemănător cu al nostru. Sunt o echipă de luptători, poate puţin cam duri, dar au şi o calitate tehnică deosebită. Trebuie să rămânem lucizi, ca să putem găsi culoare de a marca“, a declarat Ionuţ Badea. Tehnicianul „şepcilor roşii“ a sublinit faptul că nu va menaja nici un jucător pentru următoarea partidă de acasă, cea cu Dinamo, pentru că nu obişnuieşte să facă acest lucru. Ionuţ Badea are tot lotul valid pentru meciul cu Pandurii.


Lukas Szukala este singurul jucător din lotul Universităţii Cluj care a apărut de la început până la final în toate cele 10 meciuri ale „studenţilor“ jucate în acest sezon de la Liga 1. „Tot timpul când intru pe teren mă dăruiesc la maxim. Nu contează aşa mult că am jucat toate minutele în acest sezon, important e să luăm cele trei puncte în fiecare meci“, a spus Szukala.

„Studenţii“ sunt optimişti


Fotbaliştii Universităţii Cluj aşteaptă meciul de vineri cu Pandurii, pe care speră să îl câştige pentru a se menţine pe podiumul Ligii 1. Ei spun că au uitat deja victoria cu FC Brasov, din etapa precedenta, iar acum sunt montati la meciul de vineri, din deplasare, cu Pandurii Targu-Jiu. Fundaşul de banda dreapta, Sebastian Achim, şi atacantul Tony Nwakaeme sunt conştienţi de importanţa meciului cu formaţia din Târgu-Jiu, din cadrul etapei a 11-a a Ligii 1.

Sebastian Achim crede că Universitatea trece printr-o perioadă bună, care trebuie să continue. „Parcurgem o perioadă foarte bună, dar vineri vom da piept cu o formaţie bună a campionatului. E important să continuăm la fel, vrem să ne menţinem sus, pentru că toate echipele de pe primele locuri sunt bune. Noi vom intra pe teren cu gândul să facem un meci bun şi să câştigăm. Avem echipă, avem valoare şi, părerea mea, putem să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat fundaşul venit de la Gloria Bistriţa.


Nigerianul Tony, apreciază că „şepcile roşii“ se pot menţine pe primele locuri. „Nu e uşor să ajungi sus în clasament, dar sunt sigur că putem să ne menţinem aici. Orice e posibil în acest campionat şi orice echipă, din cele din prima parte a clasamentului, poate câştiga titlul. Personal, încerc să mă concentrez pe pregătire, să fiu cât mai în formă de fiecare dată când antrenorul are nevoie de mine“, a spus atacantul de culoare al Universităţii.

„U“ Cluj joacă în deplasare cu Pandurii Targu-Jiu, vineri, 21 octombrie, de la ora 21.30. „Alb-negrii“ sunt pe locul doi în Liga 1, având 21 de puncte, la fel ca Rapid Bucuresti, giuleştenii având însă golaveraj superior.

abonare newsletter