Sport

Handbalistele de la „U” au ratat Final Four-ul Cupei României

Universitatea Cluj a pierdut cu 40-32 meciul împotriva celor de la Rapid, în sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin.

Rapid a deschis scorul prin Andreea Chiricuţă, handbalistă care a a reuşit să puncteze în primele secunde după un contraatac excelent. Jucătoarele giuleştene s-au apărat extrem de agresiv în debutul jocului, iar acest lucru a ajutat formaţia bucureşteană să se distanţeze la 3-0, scor care l-a obligat pe Alin Bondar să ceară time out.

Primul gol al Universităţii Cluj a venit doar în minutul 6 al partidei, atunci când Patricia Moraru a înscris de la 9 metri pentru 4-1. Rapid a controlat jocul în primele 15 minute şi nu a permis Universităţii să se apropie la mai puţin de trei goluri.


Scorul a început să ia proporţii în partea secundă a primei reprize după ce Rapid a punctat de patru ori consecutiv prin Stefania Lazăr, handbalistă care a finalizat excelent lansările colegelor sale pe contraatac. De altfel, Rapid a reuşit un parţial de 7-3 în ultimele 12 minute ale primei reprize, ceea ce a permis formaţiei din Giuleşti să conducă cu 18-10 la pauză, un avantaj la care nu se gândeau nici cei mai optimişti rapidişti înaintea jocului.

Marea problemă pentru Universitatea Cluj a fost jocul de pe extremă, atât în apărare, cât şi în atac. Alexandra Dindilligan şi Andreea Bărbos au ratat cu seninătate, în timp ce Chiricuţă şi Ştefania Lazăr au înscris împreună 13 goluri pentru trupa „vişinie” în prima parte a jocului.


Debutul reprizei secunde a adus-o în prim plan pe Jasna Boljevic, handbalistă care a marcat de trei ori pentru rapidiste, în timp ce Universitatea a ratat cu senităte ocazii importante pe contraatac şi din extremă.  Alin Bondar a schimbat jocul defensiv într-un modul mult mai avansat şi agresiv, dar inconstanţa fetelor în ofensivă a făcut ca tabela să indice un avantaj de 10 goluri, 22-12, în minutul 35.

Universitatea a încercat să revină în ultimele 20 de minute de joc, dar fără mare succes. Trupa ardeleană nu a reuşit să se apropie la mai puţin de opt goluri în niciun moment al reprizei secunde. Mai mult, Rapid a avut un avantaj de 11 goluri în minutul 48 al partidei. Oaspetele aveau să se impună în cele din urmă cu 40 – 32.


Rapid Bucureşti este astfel prima echipă care a reuşit calificarea în Final Four-ul Cupei României la handbal feminin.

Au marcat:


Rapid: Ştefania Lazăr – 11  goluri, Andreea Chiricuţă –  9 goluri,  Jasna Boljevic  5  - goluri, Elena Livrinjik  - 5  goluri,  Elena Todor –  2 goluri, Georgiana Bazon – 2 goluri, Maria Chirigiu –  3 goluri , Laura Popa – 1, Florentina Craiu  1 – gol, Marina Ilie – 1 gol

Universitatea Cluj:Larisa Araujo –  9 goluri, Alexandra Dindiligan –  5  goluri, Cristina Boian -  5 goluri,  Patricia Moraru –  4  goluri, Rebeca Necula  4 – goluri, Florina Chintoan - 3 goluri,  Macarena Gandulfo – 2 goluri

abonare newsletter