Sport

FRUSTRANT! Neînvinsă, dar eliminată! Egal alb în Spania, iar CFR părăsește Europa cu capul sus

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul contând pentru manșa retur a duelului din „șaisprezecimile” UEFA Europa League cu FC Sevilla și își încheie aventura europeană din acest sezon.

Neînvinsă, dar eliminată! Egal alb în Spania, iar CFR părăsește Europa cu capul sus, sursă foto: UEFA.com Neînvinsă, dar eliminată! Egal alb în Spania, iar CFR părăsește Europa cu capul sus, sursă foto: UEFA.com

Gata să dea 150%, vorba lui Cipri Deac. Așa s-au prezentat, joi seară, elevii lui Dan Petrescu înaintea confruntării istorice cu FC Sevilla, pe legendarul „Ramón Sánchez-Pizjuán”. Cu șanse „mici de tot”, „feroviarii” porneau cu un moral pozitiv după victoria solidă din Bănie, de pe terenul Craiovei, scor 2-0, hotărâți să răzbune golul frustrant încasat în ultimele minute ale meciului tur cu andaluzii, din Gruia, încheiat la egalitate, 1-1.

Cu vișinii înghesuiți în propria jumătate de teren – așa s-a disputat primul sfert de oră din meciul retur! Mai întâi, Arlauskis și Vinicius s-au încurcat reciproc, iar mingea a trecut milimetric pe lângă poarta oaspeților din capul brazilianului (`4). Apoi, Fernando a reluat slab, din câțiva metri, un balon centrat excelent de Luuk de Jong (`9). Peste doar alte câteva minute, Reguilón a reluat din prima, trimițând cu puțin peste „transversală” (`12).


Replica palidă a CFR-ului a venit la un șut de la mare distanță al căpitanului Camora, reținut fără probleme de Bounou (`17). Inițiativa a rămas însă tot la gazde, fundașii campioanei tremurând la un șut-centrare al lui Jesús Navas (`25). Imediat după, Arlauskis a scăpat ca prin urechile acului la un șut al lui Ocampos, deviat periculos de Fernando (`27). Anterior, Luuk de Jong l-a făcut ca în curtea școlii pe nefericitul Burcă, schimbat forțat după o ciocnire violentă.

Trezirea s-a dat în prelungiri

De partea cealaltă, Djoković l-a imitat pe căpitanul său, încercându-l pe Bounou de la circa 30 de metri (`30). Presiunea andaluzilor însă n-a cedat, Koundé luându-l la țintă pe Arlauskis, lituanianul fiind nevoit să boxeze (`33). Cea mai mare ocazie a primei părți a venit tot la poarta CFR-ului, Reguilón luându-l la țintă pe Luuk de Jong, cel mai bun fundaș al „feroviarilor” la o fază terminată cu un șut paralel cu poarta expediat din câțiva metri de Ocampos (`39).


După o repriză întreagă în care au fost puși la respect de andaluzi, elevii lui Dan Petrescu și-au arătat colții abia în prelungirile primului mitan. Mai întâi, Djoković l-a întins serios pe Bounou cu un șut de la marginea careului (`45), apoi Adiță Păun și-a încercat norocul cu o execuție la firul ierbii, respins în corner de goalkeeper-ul spaniolilor (`45+1). Din cornerul rezultat, Boli a ratat poate cea mai mare ocazie a oaspeților, trimițând pe lângă poartă, cu capul, dintr-o poziție ideală (`45+1).

Of, VAR-ule, of!

Băgați în ședință la pauză de Petrescu, „feroviarii” au început tot în apărare și repriza secundă, Ocampos semnând prima ocazie cu o minge strecurată pe lângă poartă (`49). Răspunsul CFR-ului a venit prin două șuturi de la distanță, din piciorul lui Omrani (`60) și Păun (`61), Traoré – de altfel mult sub nivelul echipei – nereușind să profite de o deviere nefericită a lui Bounou. La cealaltă poartă, Fernando a tras puțin pe lângă la o fază în care fundașii ardelenilor au respins eroic două baloane (`71).


În criză de timp, „Bursucul” a forțat calea atacului, aruncându-l în luptă și pe Mario Rondón, însă tot andaluzii au rămas mai periculoși, Nolito reluând amenințător cu capul o minge centrată de Diego Carlos (`82). La câteva minute distanță, CFR era în al nouălea cer după ce Adiță Păun a reușit să-l păcălească pe Bounou, însă, ce ghinion! VAR s-a întors împotriva „feroviarilor”, camerele surprinzându-l pe Traoré în timp ce a preluat anterior balonul cu mâna (`87).

Gol anulat, speranțele pentru „optimi” ucise de videoarbitrajul atât de cerut și în Liga 1! Fără să fie mai prejos decât andaluzii, CFR Cluj a terminat în genunchi partida de la Sevilla, Bordeianu părăsind terenul după ce a încasat al doilea cartonaș galben (`90+1). Fără gol primit în Andaluzia, „feroviarii” părăsesc Europa League din cauza unei greșeli colective din meciul tur, o eroare care a costat, iată, atât de mult gruparea din Gruia! Păcat, mare păcat, însă „feroviarii” merită felicitați pentru întreg parcursul european din acest sezon, o aventură care s-a întins preț de 16 partide.


FC Sevilla 0–0 CFR 1907 Cluj (0–0)

Stadion: Estadio „Ramón Sánchez-Pizjuán” (Sevilla, Spania)
Spectatori: cca. 40.000
Marcatori:
Cartonașe galbene: Navas 44, Nolito 90 / Deac 59, Djoković 73, Bordeianu 74, 90+1, Boli 85 + Dan Petrescu 90

Cartonaș roșu: Bordeianu 90+1
Arbitri: Andris Treimanis – Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs – Aleksandrs Golubevs (toți din Letonia)
Arbitri VAR: Stuart Attwell – Lee Betts (ambii din Anglia)
Delegat UEFA: Anthony Bloch (Anglia)

FC Sevilla (4-3-3)
Y. Bounou – S. Reguilón, J. Koundé, D. Carlos, J. Navas (cpt., Y. En-Nesyri 76) – Fernando, N. Gudelj, J. Jordán (E. Banega 57) – L. Ocampos, L. de Jong, Suso (Nolito 67) Antrenor: Julen Lopetegui


CFR 1907 Cluj (4-2-3-1)
G. Arlauskis – M. Camora (cpt.), P. Vinicius, A. Burcă (K. Boli 27), Cr. Manea – D. Djoković (M. Rondón 78), M. Bordeianu – B. Omrani (C. Golofca 84), A. Păun, C. Deac – L. Traoré Antrenor: Dan Petrescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter