Sport

Falub, după „U”–Unirea Dej 3-0: „Goga și Gavra, doi jucători care ne vor ajuta mult!”

Universitatea Cluj a câștigat primul meci-test disputat la Cluj-Napoca după întoarcerea din cantonamentul din Cipru.

Falub, după „U”–Unirea Dej, scor 3-0: „Goga și Gavra, doi jucători care ne vor ajuta mult!” Falub, după „U”–Unirea Dej, scor 3-0: „Goga și Gavra, doi jucători care ne vor ajuta mult!”

Dorin Goga și Cristi Gavra, ultimul cu o „dublă”, au adus victoria „studenților”, toate golurile venind în partea a doua a meciului amical cu Unirea Dej. Deși au dominat autoritar prima repriză a partidei disputată pe terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, „șepcile roșii” s-au dezlănțuit abia în mitanul secund.

Dorin Goga a deschis scorul cu o lovitură plasată de cap, apoi Gavra a transformat fără emoții penalty-ul obținut de fostul CFR-ist Mailat. Tot Gavra a oferit și ultimul gol al zilei, după ce a întors un adversar în marginea careului mic și a finalizat cu un șut în forță.


Managerul sportiv Adrian Falub a aliniat următoarele formule de joc:

„U” (prima repriză): Dur-Bozoancă – Inacio, Telcean, Mureșan, Neciu – Joseph, Penescu – Pop, Mihalcea (30, Văsălie), Pîrvulescu – Coman
„U” (repriza secundă): Dur-Bozoancă – Takacs, Crăciun, Florescu, Taub – Dican, Barbu – Ștefănescu, Goga, Mailat – Gavra


„După două zile de pauză și alte două de antrenament, e greu să le cer jucătorilor să aibă calitate în joc, dar eu cred că a fost un test bun și e important că nu avem accidentați. Goga a marcat de multe ori în pregătiri, sper să o țină tot așa și în partidele oficiale. La fel și Gavra. Sunt doi jucători de calitate, care ne vor ajuta mult pe viitor, așa cum au făcut-o și până acum. Suntem în discuții cu alți doi jucători, mai rămâne de văzut dacă vom putea să îi transferăm. Dacă nu vom reuși, ne vom baza pe lotul actual. Joseph (n.red. Joseph Bouasse Ombiogno, mijlocaș la închidere de 21 de ani, camerunez crescut de AS Roma) a făcut două antrenamente cu noi, l-am văzut în acest meci, urmează să luăm o decizie în privința sa”, a declarat Falub.

„A fost un meci amical util pentru noi, un antrenament foarte bun. Am alergat, am marcat, iar de acum așteptăm reluarea campionatului. Ne-am pregătit exemplar în cantonament, am avut jocuri destul de tari și e important că toată lumea s-a întors sănătoasă din Cipru. Putem să pregătim în liniște returul”, a precizat atacantul Cristian Gavra, pentru site-ul oficial al clubului studențesc.


Ultimele două partide de verificare înaintea reluării campionatului sunt programate sâmbătă, 15 februarie, împotriva formațiilor Metalurgistul Cugir (ora 11:00) și Victoria Cluj (ora 13:00).

abonare newsletter