Sport

SuperDan va avea un contract monstruos la CFR Cluj! Antrenorul campioanei poate ajunge câştiguri de peste 1 milion de euro pe sezon

Dan Petrescu a semnat un nou contract cu CFR Cluj până 2022, în ciuda faptului că în ultimele luni a fost tentat de mai multe oferte din străinătate.

Tehnicianul campioanei României va avea un salariu de 450.000 de euro pe sezon la CFR Cluj, dar şi o serie de bonusuri în funcţie de performanţele pe care le va realiza. Petrescu va încasa 100.000 de euro dacă va câştiga titlul, 250.000 de euro dacă va califica echipa în Europa League şi 500.000 de euro pentru accederea în grupele Champions League, conform mai multor surse.

Oficialii trupei din Gruia au anunţat prelungirea contractului lui Petrescu pe reţele de socializare şi pe site-ul clubului.


''Veste excelentă pentru familia CFR-istă la începutul anului 2020! Clubul CFR 1907 Cluj anunţă faptul că antrenorul Dan Petrescu şi-a prelungit contractul cu echipa noastră! Astfel, tehnicianul care a contribuit la câştigarea ultimelor două titluri de campioană ale CFR-ului şi la parcursul extraordinar din competiţiile europene din acest sezon, încununat cu o calificare fantastică în primăvara europeană, a semnat o nouă înţelegere cu clubul nostru, valabilă până în vara anului 2022'', se arată în comunicat.

Semnarea noului contract aduce multă linişte la CFR Cluj după ce în ultimele luni s-a vehiculat că Petrescu ar putea pleca. Fostul internaţional a fost aproape de a ajunge pe banca tehnică a echipei naţionale a României, dar şi la echipe din Rusia.


Trupa din Gruia trece prin momente excelente în actualul sezon şi va juca în şaisprezecimile de finală ale Europa League cu Sevilla FC, primul meci fiind programat în Gruia, pe 20 februarie, iar returul va avea loc la Sevilla în data de 27 februarie. Ardelenii s-au calificat fără emoţii din Grupa E după ce au învins Lazio, Celtic şi Rennes în cel puţin unul dintre cele două meciuri directe.

Petrescu a reuşit să câştige titlul cu CFR Cluj în ultimele două sezoane şi a primit titlul de cel mai bun antrenor român. Tehnicianul de 52 de ani este unul dintre cei importanţi antrenori români după performanţele reuşite la CFR Cluj şi Unirea Urziceni. ''Bursucul'' a mai antrenat în România echipe precum Sportul Studenţesc sau Rapid, iar în străinătate a pregătit echipe din Polonia, China, Rusia sau Emiratele Unite Arabe.


CFR Cluj este pe primul loc în Liga 1 şi va juca împotriva celor de la FCSB pe 2 februarie, în prima etapă din 2020 în campionatul românesc. Trupa clujeană are un avantaj de 1 punct în faţa celor de la Astra Giurgiu şi cinci puncte în faţa celor de la FCSB.

48 de victorii are Petrescu la CFR Cluj


Dan Petrescu a ajuns pentru prima dată pe banca celor de la CFR Cluj pe 10 iunie 2017, după o scurtă aventură la Al Nasr, iar în iunie 2018 a plecat la GZ Hengfeng. După ce a retrogradat cu formația din China, fostul internațional român a decis pe 22 martie 2019 să revină la CFR Cluj.

În primul mandat la CFR Cluj, Dan Petrescu a stat pe banca ardelenilor în 37 de meciuri, perioadă în care campioana României a bifat 23 de victorii, 10 remize și 4 înfrângeri. În al doilea mandat a adunat 47 de meciuri, dintre care 25 s-au terminat cu victoria ardelenilor, 10 la egalitate și 12 au fost pierdute.

abonare newsletter