Sport

Seara ast(r)a despre Culio! Retragere în glorie pentru idolul din Gruia, cu GOL!

Mii de fani ai „feroviarilor” au împânzit, luni seară, tribunele arenei din Gruia, la ultima reprezentație a lui Juan Emmanuel Culio în tricoul vișiniu. Colegii argentinianului i-au oferit un ultim meci pe măsură, câștigând partida cu Astra Giurgiu din etapa 21 a Ligii 1, scor 2-0.

Seara ast(r)a despre Culio! Retragere în glorie pentru idolul din Gruia

Abia se făcuse minutul 2, iar CFR-iștii au început deja să-i simtă lipsa Eroului de la Roma, la o centrare periculoasă a lui Culio, respinsă în extremis de fundașii oaspeților (`2). Pe fondul unui joc de pase excelent al vișiniilor, Camora putea deschide scorul, însă șutul său a trecut cu puțin pe lâng vinclul din stânga porții apărate de Kitanov (`14). Câteva minute mai târziu, mingea trimisă de Costache a fost respinsă cu mari emoții în corner, după un schimb de pase superb pe axa Culio-Camora-Păun (`21).

Aflat într-o formă extraordinară, încununat cu un gol crucial în duelul cu Celtic, Andrei Burcă și-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor, „executându-l” cu sânge rece pe Kitanov după un semiluft inițial al lui Costache (`23). Stăpâni pe întreaga primă repriză, elevii lui Petrescu puteau majora diferența, însă lobul lui Camora a fost ghicit de goalkeeperul Astrei (`43), echipă care nu și-a creat nicio ocazie notabilă în prima parte a jocului.


„O legendă vie se retrage, Culio mereu în inimile noastre!”

Supărat pe jocul nesigur al puștiului Itu, scos de pe teren la scurt timp de la reluare, „Bursucul” avea să-și pună mâinile în cap la poate cea mai mare ocazie a partidei, semnată de celălalt „U21” al echipei, Costache. Scăpat singur-singurel cu Kitanov, jucătorul adus de la Dinamo a tras inexplicabil pe lângă poartă din câțiva metri (`64). La câteva minute distanță, mingea a refuzat să intre în plasă la o acțiune individuală a lui Rondon (`68).

„Șomer” mai toată seara, Arlauskis a fost întins serios abia în minutul 71, la un șut sănătos al lui Simion. Minutele s-au scurs încet în favoarea campioanei și spre tristețea fanilor, care se apropiau de momentul despărțirii de Culio, ovaționat la fiecare atingere de balon. Și ce despărțire avea să fie...! Cu doar câteva minute rămase de jucat, argentinianul a încheiat povestea din Gruia pe căi mari, cu un gol spectaculos marcat în poarta nefericitului Kitanov (`84). Animat doar de ratarea uriașă a nou-intratului Petrila, jocul s-a terminat 2-0 pentru „feroviari”, iar Culio îi lasă pe campioni acolo unde a terminat de patru ori sezonul cu ei: pe primul loc.


CFR 1907 Cluj 2-0 Astra Giurgiu (1-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: cca. 8.000
Marcatori: Burcă 23, Culio 84
Cartonașe galbene: Bordeianu 90, Arlauskis 90+1 / Gheorghe 3, Simion 29, Begue 63, Tamaș 66, Budescu 80, 83, Dandea 90+4
Cartonaș roșu: Budescu 83
Arbitri: István Kovács - Vasile Marinescu, Valentin Avram - George Rădulescu
Observatori: Nicolae Grigorescu, Marian Ivan

CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Susic, A. Burcă, P. Vinicius, M. Camora - C. Itu (M. Bordeianu 57), O. Hoban, J. Culio (cpt.) - V. Costache (C. Petrila 87), M. Rondon, A. Păun (B. Omrani 73) / Antrenor: Dan Petrescu


Astra Giurgiu (3-5-2)
G. Kitanov - C. Dima (O. Tounkara 46), G. Tamaș, D. Graovac (A. Dandea 72) - R. Radunovic, G. Simion, L. Crepulja, V. Gheorghe, G. Enache - C. Budescu (cpt.), M. Răduț (J. Begue 61) / Antrenor: Bogdan Andone

Ultimele Stiri
abonare newsletter